Mann pågrepet etter søstre-bortføringen

KONGSVINGER/OSLO (TV 2): Politiet fant onsdag ettermiddag en av bilene som er etterlyst etter bortføringen av Rajana (6) og Somaja (8).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet etterlyste tirsdag to biler etter at de to søstrene Somaja (8) og Rajana (6) ble bortført på vei hjem fra skolen ved Kongsvinger tirsdag ettermiddag.

Onsdag ved 1730-tiden ble den ene av de to bilene funnet, opplyser politiet i en pressemelding. 

Eieren av bilen er pågrepet og sitter i varetekt. 

Bekjent av barnefar

Politiet etterlyste tirsdag en mørk Volvo XC90  og en sølv/beigefarget Toyota Carolla Verso med registreringsnummer KH41262.

Bilen som ble funnet onsdag var den etterlyste Volvoen. Eieren av bilen, en mann i 30-årene, ble samtidig pågrepet. Mannen er avhørt av politiet, men nekter kjennskap til bortføringen av de to søstrene. 

Bilen som ble funnet tilhører ikke de bortførte jentenes biologiske far. Den er registrert på en tidligere kollega og bekjent av faren. Mannen har adresse i Oslo, men ble pågrepet på Fjellhamar i Akershus i 17.30-tiden tirsdag kveld.

– Vi har funnet den ene bilen vi har gått ut med en etterlysning på, denne Volvoen. Samtidig som vi fant denne bilen har vi også tatt med oss bileier inn til avhør, sier Iren Johnsen Dahl, politiadvokat i Hedmark politidistrikt til TV 2.

– Hvorfor ble denne personen tatt med inn?

– Fordi han er eier av denne bilen, som vi vet også kan knyttes opp mot barnefar, og fordi bilen er er observert i området på gjerningstidspunktet.

Få observasjoner

Politiet opplyser at det skal gjennomføres nye avhør av mannen senere i dag, og at bilen skal undersøkes av kriminalteknikere. 

– Han har så langt benektet kjennskap til saken, og nå må vi sjekke ut de opplysningene han gir i avhør, sier Dahl. 

Politiet har fått en rekke tips i saken, men har få konkrete observasjoner av jentene etter at de ble bortført.

– Vi har fått få tips når det gjelder konkrete observasjoner av jentene. Vi har fått inn i overkant av 50 tips så langt, men det er få av dem som inneholder observasjoner, sier Dahl.

Politiet mener jentenes biologiske far, Mansur Mahashev, står bak bortføringen og har siktet 43-åringen for frihetsberøvelse. Jentenes mor er også siktet i saken.