Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Vant internasjonal TV-pris i Monte Carlo

 Onsdag kveld vant "Tvillingsøstrene" prisen for beste dokumentarfilm under TV-festivalen i Monte Carlo. Filmen ble først vist i programmet "Dokument 2" på TV 2.  


"Tvillingsøstrene" gikk helt til topps i kategorien beste TV-dokumentar. Filmen beskrives av juryen som "A piece of art".

Det var Prins Rainier av Monaco som i 1961 opprettet TV-festivalen sammen med sin kone Grace Kelly. Festivalen oppnådde raskt interesse verden over, og har siden den gang tiltrukket seg en rekke internasjonale superstjerner.

Den tradisjonsrike festivalen hedrer det beste av det beste på TV over hele verden, og det er Fyrst Albert av Monaco som nå er vertskap.

Filmskaper Mona Friis Bertheussen mottok i kveld "Golden Nymph Award" for filmen under en storstilt seremoni i Monaco. Hun har også tidligere vunnet en rekke andre priser for filmen, både internasjonalt og her hjemme, som blant annet Gullruten i mai.

- Det å vinne en "Golden Nymph Award" for "Tvillingsøstrene", i konkurranse med filmer fra hele verden, er ærefullt, og oppleves helt herlig! Fyrst Albert gratulerte meg direkte, og jeg har også fått møte mange av de dyktigste i tv-bransjen under oppholdet her i Monaco. Filmen har lagt ut på en eventyrlig ferd, og jeg er svært glad, jubler Mona Friis Bertheussen.

"Golden Nymph Awards" deles ut under den store TV-festivalen i Monte Carlo, og blant andre nominerte i år var kjente serier som House of Cards, Downtown Abbey og CSI.

For mer info om festivalen: http://www.tvfestival.com/2014/2848-historique

Dette er "Tvillingsøstrene":
Fortellingen om to nyfødte babyer som blir funnet i en liten pappeske i en kinesisk landsby. De blir adoptert bort til hver sin side av jordkloden. Den ene til vestlandsbygda Fresvik med 274 innbyggere, og den andre til en millionby i USA. Adoptivforeldrene aner ingenting om at det finnes en tvillingsøster. Men en utrolig tilfeldighet forandrer alt. Filmen har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og ble først vist som "Dokument 2" på TV 2.