Robben barket sammen med lagkamerat på Nederland-trening

Uro i den nederlandske leiren bare dager før VM starter.

Stemningen i den nederlandske troppen er ikke optimal fire dager før «Oranje» møter Spania i åpningskampen i gruppe B.

Arjen Robben og Bruno Martins Indi barket sammen etter flere tøffe dueller underveis på søndagens trening. Indi taklet Robben så hardt at kantspilleren ble liggende på gresset og vri seg i smerter.

Louis van Gaal var raskt borte for å se om stjernespilleren hadde pådratt seg en skade, men Robben kom seg til slutt på beina.

Han rakk å gi Indi en karamell i retur før treningen var over. Robben snakket ikke med pressen etter treningen, men det gjorde Indi.

– Arjen er en god dribler, men jeg synes han falt unødvendig lett en gang, sier Indi.

En journalist sa at han hadde sett at de hollandske stjernene var irriterte på hverandre. 

– Du så rett, svarte Indi.

For det var ikke bare Robben som fikk unngjelde. Wesley Sneijder ble grisetaklet bakfra av Nigel de Jong tidligere i treningsøkten, en takling som nok hadde resultert i rødt kort i kamp. 

I forbindelse med mesterskap har det ofte vært bråk i den nederlandske troppen. I 1996 ble Edgar Davids sendt hjem fra EM i England for å ha beskyldt trener Guus Hiddink for å favorisere de hvite spillerne. På det tidspunktet var troppen delt i to. De hvite spillerne holdt seg for seg selv, mens de fargede holdt seg for seg selv.

Seinest i EM 2012 var det bråk i Nederland-troppen. Etter tapet for Danmark var flere stjerner bitre på daværende trener Bert van Marwijk. Andre var rasende og sjalu på lagkamerater, mens noen nektet å snakke med pressen.

I VM 2010 reagerte Robin van Persie da han ble byttet ut mot Slovakia. Han ble erstattet av spisskollega Klaas-Jan Huntelaar ti minutter før slutt, noe Van Persie likte dårlig. En tilsynelatende fornærmet van Persie utrykte med all tydelighet sin sterke misnøye med å bli tatt av banen. Han tok imot trener Bert van Marwijk utstrakte hånd, men sa samtidig noen velvalgte ord til landslagssjefen.

– Du skulle tatt ut (Wesley) Sneijder i stedet, skal van Persie ha sagt ifølge De Telegraaf.