FRAKTET TIL SYKEHUS I OSLO: Her lander helikopteret med Aleksander Solli på sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Kirkevold/TV 2.
FRAKTET TIL SYKEHUS I OSLO: Her lander helikopteret med Aleksander Solli på sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Kirkevold/TV 2.

Hønefoss-spiller hentet med luftambulanse på banen

Hønefoss-spilleren Aleksander Solli var ved bevissthet da han ble fraktet med luftambulanse til Oslo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hønefoss/Bergen (TV 2 Sporten): Det var i sluttminuttene under oppgjøret mellom Hønefoss og Tromsdalen Aleksander Solli gikk i bakken etter en duell i feltet.

Solli ble liggende bevisstløs på banen, og spillerne rundt ble sterkt preget av episoden.

Hentet av luftambulanse
Forsvarsspilleren fikk behandling på banen av helsepersonell. Etter en stund ble en ambulanse kjørt ut på banen, før det ble besluttet at Solli skulle bli hentet i luftambulanse.

HARDT SKADD: Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (t.h) ble hardt skadd og ble hentet med luftambulanse i oppgjøret mot Tromsdalen.  Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
HARDT SKADD: Hønefoss-kaptein Aleksander Solli (t.h) ble hardt skadd og ble hentet med luftambulanse i oppgjøret mot Tromsdalen.  Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Kampens dommer Espen Berntsen valgte å sende spillerne av banen slik at Hønefoss-spilleren kunne bli hentet av helikopteret. Rundt kvart over åtte landet luftambulansen på banen og fraktet forsvarsbautaen til Ullevål sykehus.

TV 2 Sporten får opplyst av Hønefoss BK at Solli har pådratt seg et stort kutt i pannen, og var ved bevissthet og kunne bevege på seg i luftambulansen.

– Han er ved bevissthet og har pådratt seg et stort kutt i pannen. Vi regner med at vi vet mer om den medisinske tilstanden i løpet av en times tid, opplyser medisinsk koordinator Tor Arve Magnussen til TV 2 Sporten.

Daglig leder Rolf-Magne Walstad forteller at Solli kom til bevissthet etter to-tre minutter.

– Vi har foreløpig ikke fått noen meldinger fra sykehuset, men tilstanden var stabil og han var ved bevissthet før han reiste. Men han har pådratt en skade vi foreløpig ikke vet omfanget av, forteller Walstad til TV 2 Sporten.

– Hvor lenge var han bevisstløs?

– Aleksander kom til bevissthet etter to-tre minutter. Både fysioterapeut og klubblege kom raskt til, og vi var heldige som blant annet hadde en akuttlege ved lokalsykehuset her tilstede. Etterhvert som vi fikk kontakt med ham så kunne han redegjøre hvem han var og slike ting, selv om Solli var litt groggy og surrete, svarer Walstad.

– Hvordan var reaksjonen på sidelinjen?

HENTET MED LUFTAMBULANSE: Aleksander Solli ble hentet med luftambulanse etter å ha blitt hardt skadet i mandagens oppgjør mot Tromsdalen. Foto: TV 2 Sporten.
HENTET MED LUFTAMBULANSE: Aleksander Solli ble hentet med luftambulanse etter å ha blitt hardt skadet i mandagens oppgjør mot Tromsdalen. Foto: TV 2 Sporten.

– Når det skader på hodet og slike ting inntreffer blir jo alle naturligvis engstelige. Men vi var betrygget over å ha flinke folk på plass og at luftambulansen kom raskt til stedet. Nå er vi mest opptatt av å ta vare på kjæresten og de nærmeste til Solli, og gi dem den siste informasjonen. Spillerne har fått tilbud om å være her, mens de som har valgt å reise hjem blir oppdatert om situasjonen. Dessuten har vi folk fra klubben på vei til Oslo, opplyser han.

Ved Oslo universitetssykehus er de foreløpig ordknappe om Sollis tilstand.

– Det er mulig vi kan gi en uttalelse i løpet av noen timer, men det viktigste for oss nå er å ivareta liv og helse, opplyser medievakt ved Oslo universitetssykehus til TV 2 Sporten like før ni.

Etter at Solli ble hentet med luftambulansen gjenstod det tre minutter av kampen. Spillerne stod lenge i midtsirkelen og gjorde det klart at de ikke ønsket å fullføre kampen. Det gikk dommer Berntsen til slutt med på.

– Vi er alle sterkt preget
Hønefoss kom søndag kveld med en pressemelding angående spillerens situasjon:

Vi er alle sterkt preget av den meget alvorlige hendelsen som medførte at HBKs kaptein, Aleksander Solli, måtte fraktes med Luftambulanse til Oslo Universitetssykehus i kveld. Våre tanker går nå til Aleksander på sykehuset samt til hans samboer og familie.

Vi avventer informasjon fra sykehuset om Aleksanders tilstand. Etter skaden fikk han øyeblikkelig, stabiliserende behandling av tre tilsteværende leger. Ambulanse var raskt på plass, og Luftambulansen landet på AKA Arena etter ca 15 minutter. Aleksander var stabil og ved bevissthet da han ble fraktet med helikopter til sykehuset. Han bevegde på armer og bein.

Vi håper alle intenst at det går bra med Aleksander og at han raskt kommer på bedringens vei igjen. Inntil da må vi avvente nærmere informasjon fra sykehuset.

Vi vil få uttrykte en dypfølt takk til alle tilskuerne, vaktmannskapene, frivillige og alle andre som bidro med å hjelpe til for en rolig og korrekt opptreden etter skadeepisoden.

Ifølge Ringblad.no skal Tromsdalen-spilleren som var involvert i situasjonen også være sendt til sykehus.

– Alle så veldig redde ut
Hønefoss-supporteren Thomas Evjen var tilstede på AKA Arena og forteller følgende om hva som skjedde:

– Først ble det et sammenstøt. Så så man på reaksjonen på de andre spillerne at de pekte på munnen hans, og de signaliserte at det trengtes øyeblikkelig hjelp, sier han, og fortsetter:

– Man så på ansiktet til spillerne at det var virkelig alvorlig. Men det har ikke blitt sagt noe om hva som har skjedd.

Publikum reagerte på at dommeren ville spille de tre siste minuttene som gjenstod av kampen etter Sollis skade.

– Det har vært litt spesiell stemning. Etter at vi fikk beskjed om at de de skulle spille de tre siste minuttene, svarte publikum med å bue. De så på det som respektløst, poengterte han.

Han forteller at spillerne på banen ble sterkt preget av episoden.

– Alle så veldig redde ut. Og vi så at de var sterkt preget. De ble bedt om å gå lengst mulig unna, forteller han.

Overtok kapteinsbindet
24 år gamle Solli startet karrieren i Vadmyra Idrettslag utenfor Bergen, før ferden gikk videre til Fyllingen, Løv-Ham og Vålerenga på seniornivå. Han signerte for Hønefoss i februar 2013 og gjorde raskt suksess på AKA Arena. Foran årets sesong ble han utpekt til kaptein for laget.

– Jeg er glad for muligheten. Ser på det som en spennende og ikke minst utfordrende oppgave. Har vært kaptein før og vet hva det innebærer, så jeg håper jeg kan stå fram som et godt eksempel for både laget og klubben, sa en fornøyd nyvalgt kaptein til honefossbk.no etter å ha blitt tildelt det ærefulle oppdraget.

Forsvarsspilleren har ni landskamper på G17-nivå, to på G-18, to på G19 og to på U23

Hønefoss ledet 4-0 da Solli ble skadet.