Petter Northug har satt rekord

Kom med en gledelig avsløring da han møtte gamle kjente på Sognefjellet.

Petter Northug jr har satt rekord! Han har aldri trent så mye i mai som denne våren.

Martin Johnsrud Sundby og et par av de andre landslagsgutta forlenget oppholdet på Sognefjellet. Der møtte de Northug jr. og fikk klar beskjed om at han blir å regne med kommende sesong.

Landslagene avsluttet sine samlinger ved lunsjtider på pinseaften, og utpå ettermiddagen kom Petter Northug jr sammen med sin bror Even og kompis Stig Rune Sveen.

Northug jr hadde gjennomført ei rulleskiøkt i Trondheim og dro rett ut på enn restitusjonsøkt i klassisk stil i løypa på Sognefjellet.

PÅ SOGNEFJELLET: Petter Northug forbereder seg til VM-sesongen med ski på beina. Foto: TV 2
PÅ SOGNEFJELLET: Petter Northug forbereder seg til VM-sesongen med ski på beina. Foto: TV 2

– Kjempeartig å treffe ham igjen

For Johnsrud Sundby og de andre ble det første møte med Petter Northug jr etter at han ble tatt for fyllekjøring 4. mai.

– Kjempeartig å treffe ham igjen, jeg tror også at han syntes det var hyggelig å se gamle kjente igjen, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Petter har jo ikke vært på Sognefjellet de siste årene, det må jo være et perfekte sted for han nå. Her er det «no stress» og fine forhold.

– Rekord i treningstimer

De som følger Petter Northug jr tettest i Trondheim forteller at han, til tross for all uroen i kjølvannet av promillekjøringen, er mer skjerpet enn på lenge i trening.

Kilder sier til TV 2 at det minner litt om hvordan Northug jr. var foran ski-VM i Oslo i 2011.

– Det virker som han er innmari på hugget når det gjelder trening, han sa selv til meg at det var lenge siden han har trent så mye som han har gjort i mai. At han nærmest hadde satt rekord i treningstimer. Det lover godt og jeg antar at han er skikkelig giret på å vise hva han egentlig er god for under VM i Falun, det må jo være helt perfekt for han å kunne banke svenskene på deres hjemmebane, sier Johnsrud Sundby.

Petter Northug jr. skal etter planen bli på Sognefjellet cirka en uke.