HETE KANDIDATER TIL BRÆKHUS-MØTE: (Fra venstre) Alejandra Oliveras, Ivana Habazin og Christina Hammer står alle på liste om mulige motstander for Cecilia Brækhus. Foto: Facebook/NTB scanpix
HETE KANDIDATER TIL BRÆKHUS-MØTE: (Fra venstre) Alejandra Oliveras, Ivana Habazin og Christina Hammer står alle på liste om mulige motstander for Cecilia Brækhus. Foto: Facebook/NTB scanpix

Her er de mest aktuelle Brækhus-motstanderne 

Cecilia Brækhus er i ferd med å gi opp drømmekampen mot Holly Holm.

Schwerin (TV 2): Selv om Holly Holm la opp som bokser for et år siden, har aldri Cecilia Brækhus og Sauerland helt gitt opp drømmen om å få henne i ringen. Selv om Holm nå slåss i MMA-buret, var pengetilbudet fra Brækhus-leiren meget lukrativt og fristende.

- Man vet jo aldri i boksing, men det ser ikke ut til at hun vil ha denne kampen. Da hadde hun jo takket ja, sier Brækhus til TV 2.

Hemmelig møte i Las Vegas

- Å! Men dette vil jeg ikke snakke så mye mer om. Jeg får vondt i hodet, kjenner jeg!

TV 2 vet at en Sauerland-representant møtte Holly Holm og hennes apparat i Las Vegas tidligere i år. Der skal de ha blitt sjokkerte over kravet fra amerikanerne. Tidligere har det vært rapportert om at Holm skal ha blitt tilbudt 250 000 dollar for en kamp mot Brækhus. I Las Vegas skal de ha skrudd prisen opp til 500 000 dollar.

Brækhus-promotor Nisse Sauerland vil ikke bekrefte opplysningene, men sier dette om en mulig Holly Holm-kamp:

- Vi snakker av og til med promotoren hennes. Hun sa nei til til vårt forrige tilbud, noe som var meget bra. Det er synd for internasjonal kvinneboksing at vi ikke ser ut til å få i stand denne kampen, sier Sauerland.

Han tror Holm nå har fullt fokus på sin MMA-karriere.

- Jeg forstår det sånn at hun er ganske nær å få innpass i UFC, sier promotoren.

Legger press på IBF og Sauerland

Cecilia Brækhus er nå klokkerklar på hva som er hennes neste mål: IBF-beltet, det fjerde mesterbeltet i hennes vektklasse. Kroatiske Ivana Habazin (ranket som nummer 9) eier dette beltet. Men proffboksing er komplisert, og har systemer man ikke blir helt klok på.

- Jeg har forstått det sånn at IBF har blokkert meg fra å ta dette beltet tidligere, fordi de ikke vil at en bokser skal ha alle fire beltene. Det er veldig irriterende og ødeleggende for sporten, sier Brækhus, som har beltene i forbundene til WBA, WBC og WBO.

Da TV 2 var i kontakt med IBF i høst sa de at Brækhus kunne utfordre tittelholderen om beltet. Brækhus har også sett denne e-posten fra IBF:

- Det er dette jeg mener, jeg får forskjellige tilbakemeldinger. Dette må man finne ut av, sier Brækhus, som nå legger press på både IBF og sine egne promotorer:

- Kalle og Nisse har fått beskjed om at det er denne kampen jeg ønsker, nå satser jeg på at de klarer det. Dette beltet skal jeg ha uansett hva forbundet sier!

- IBF-beltet er en av de mulighetene vi har og som vi jobber med for Cecilia inn mot høsten, sier Nisse Sauerland.

Don King-bokser aktuell

Brækhus har også andre motstandere på ønskelisten. Blant annet Alejandra Oliveras, som er ranket som nummer 1 i vektklassen under. Argentineren var svært nær en kamp mot den norske bokseren denne våren, men da kontrakts-bråket med Sauerland eskalerte, rant kampen ut i sanden. Oliveras har legenden Don King som promotor.

- Oliveras er spennende. Også har vi Christina Hammer, som går to vektklasser over, hun vil jeg også ha i ringen. Hun har sagt hun ikke vil bokse utenfor Tyskland, nå bokset jeg kamp i Tyskland, så kanskje hun vil være mer interessert nå, sier Brækhus.

Trolig er også et returmøte mot franske Anne Sophie Mathis på blokken til Sauerland.

Brækhus var ellers grei i formen dagen derpå proffseier nummer 25. Hun møtte den norske pressen etter frokost, med en saftig blåveis under høyre øye.

- Jeg har sovet bra og kroppen føles fin, kanskje føles det verre i morgen, sier Brækhus.

PS! Det var litt motstridene meldinger i forkant. Men kampen mot Jessica Balogun ble ikke vist direkte på tyske ARD, kun stevnets siste tittelkamp. Men Brækhus gikk i opptak i 01-tiden på kvelden, og skal vises i reprise søndag kveld. Boksesendingene til ARD pleier å ha rundt fire millioner seere.

- Det er utrolig stort for meg å bli vist i Tyskland, uansett om det går direkte eller ikke, sier Brækhus.