Her er tre du virkelig kan dra på langtur med - uten å måtte fylle tanken med det første. Fra venstre Peugeot 508, Volvo S80 og Opel Insignia.
Her er tre du virkelig kan dra på langtur med - uten å måtte fylle tanken med det første. Fra venstre Peugeot 508, Volvo S80 og Opel Insignia.

Dette er bilene du kommer lengst med

Ja, det skal være mulig å kjøre over 2000 kilometer på én tank.

annonse

Drivstoff-forbruket er noe verdens bilprodusenter har fokusert på lenge.

Med de siste års fokus på utslipp og forurensning fra biltrafikken, har dette skutt ytterligere fart.

De aller fleste nye bilmodeller har nå lavere forbruk enn bilene de erstatter - og det jobbes intenst med både motorteknologi og vektbesparing for å redusere dette ytterligere.

Nybil med sensasjonelt lavt forbruk

Tankvolum og forbruk

Som en konsekvens av dette, har også rekkevidden til mange biler økt betraktelig.

Svenske Teknikens Värld refererer nå til en undersøkelse gjort av nybilguiden Facit.com. De har tatt for seg over 4000 bilmodeller, med følgende utgangspunkt: Hvilke biler tar deg aller lengst på én tank?

For å komme fram til det har de sammenlignet tankvolum og det offisielle forbrukstallet for langkjøring - og vips har de en oversikt som kanskje vil overraske.

Firehjulstrekkeren med lavest forbruk - det er denne:

Små biler - små tanker

I utgangspunktet skulle man kanskje tro at det var små og lette biler som kom lengst. Men her kommer tankvolumet inn. Småbilene har nemlig generelt sett mye mindre bensin-og dieseltanker enn de store bilene.

En vesentlig årsak til det er nok at disse hovedsaklig brukes til småkjøring. Da er det heller ikke behov for veldig stor rekkevidde mellom fyllingene.

Dobbeltseier for Opel

Dermed er det ikke en eneste småbil inne på lista over bilene som går lengst på én tank. 

Helt til topps går en typisk familiebil, nemlig Opel Insignia.

Femdørs-versjonen av Insignia med 2-liters CDTi-dieselmotor, har et oppgitt forbruk på bare 0,337 liter/mil. Det kombinert med en velvoksen dieseltank, gjør at du kan kjøre 2121 kilometer før tanken er helt tom. I alle fall i teorien ...

Insignia tar forresten dobbelseier i denne kåringen, på andreplass finner vi nemlig stasjonsvognutgaven med samme motor. Den klarer nøyaktig 2000 kilometer på full tank.

Dette er det viktigste når vi skal kjøpe bil

Nøysom Volvo

Andre biler du trygt kan legge ut på langtur med, er Peugeot 508 (både med 1,6 og 2,0-diesel. 

Storbilen Volvo S80 gjør det også sterkt her og oppnår nøyaktig samme rekkevidde som storselgeren VW Passat. Passaten som går lengst, er en Bluemotion-utgave med 105 dieselhester under panseret.

Bensin eller diesel - det er det store spørsmålet: 

 

LES OGSÅ: Bilen din bruker mye mer enn den skal

 Hva tror du - er dette realistisk? Si din mening i kommentarfeltet under: