Sjarapova for sterk for Halep

Russeren tok sin femte Grand Slam-tittel i Roland Garros etter maratonkamp.

GRUSDRONNIGEN: Maria Sjarapova gikk til topps i Roland Garros. REUTERS/Vincent Kessler
GRUSDRONNIGEN: Maria Sjarapova gikk til topps i Roland Garros. REUTERS/Vincent Kessler

Sjarapova vant Det åpne franske mesterskapet for andre gang og tok sin femte Grand Slam-tittel da hun nedkjempet rumenske Simona Halep i finalen i Paris.

– Dette er den tøffeste Grand Slam-finalen jeg har spilt. Jeg har stor respekt for Simona, og hun spilte fantastisk, sier Sjarapova.

Halep var i sin første Grand Slam-finale etter å ha imponert voldsomt på rødgrusen i den franske hovedstaden. Hun avga ikke sett på sin vei til finalen og ga den russiske veteranen knallhard motstand i kampen om trofeet.

Først etter tre timer og to minutter måtte Halep gi tapt. Sjarapova kunne juble for seier 6-4, 6-7 (5-7), 6-4, kun to minutter før det ville blitt den mest langvarige kvinnefinalen i turneringens historie.

Steffi Graf og Arantxa Sanchez spilte i tre timer og fire minutter i 1996.

– Jeg kan ikke tro at jeg har flere seirer i denne turneringen enn i noen annen Grand Slam-turnering. Jeg er så full av følelser at jeg ikke greier å snakke, sier Sjarapova.

Verdenssjuer Sjarapova har vist forrykende grusform denne sesongen, og med lørdagens finale har hun vunnet 19 av 20 kamper på grus i år.

Selv om Halep greide å utligne til 1-1 etter et spennende tiebreak i andre sett, må hun ha sett skriften på veggen. Sjarapova har nå vunnet de 20 siste gruskampene som har gått til tre sett, en seiersrekke som går fire år tilbake i tid. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2