KLAR FOR GODSET: David Nielsen tar over Strømsgodset etter Ronny Deila. Foto:  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KLAR FOR GODSET: David Nielsen tar over Strømsgodset etter Ronny Deila. Foto:  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Flo: – Hele klubben ønsket Nielsen

– Han har allerede vært hovedtrener på treningsfeltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Nielsen blir ny hovedtrener i Strømsgodset, slik TV 2 meldte på fredag. Dansken får jobben på midlertidig basis. Det bekrefter klubben på sine egne hjemmesider

Dansken tar over jobben etter at det fredag ble klart at Ronny Deila tar over Celtic.

Nielsen leder sin første kamp på mandag når Strømsgodset tar i mot Haugesund.

– Spillerne ønsket Nielsen

Sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, er svært entusiastisk etter at valget falt på Nielsen.

– Han er en særdels dyktig fotballtrener. God til å motivere spillerne og fotballfaglig veldig sterk. Han har allerede vært hovedtrener på treningsfeltet. Det har lagt i kortene at den dagen Ronny (Deila) forlater oss så skal David overta, sier Flo til TV 2.

FORNØYD FLO: Jostein Flo er godt fornøyd med å ha landet på David Nielsen som klubbens nye trener. Nielsen bli midlertidig trener på ubestemt tid. Her er Flo på vei inn til kamp på Marienlyst i mai. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORNØYD FLO: Jostein Flo er godt fornøyd med å ha landet på David Nielsen som klubbens nye trener. Nielsen bli midlertidig trener på ubestemt tid. Her er Flo på vei inn til kamp på Marienlyst i mai. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Spillerne var veldig tydelig på at de ønsket å få inn Nielsen. De ville ha ham og Nielsen har garderoben og hele klubben med seg. Det er en tøff jobb og han er typen til det, fortsetter Flo.

Særlig Nielsens menneskelige egenskaper gjorde at det var et lett valg for godset.

– Han har allerede laget show på spillemøter, ler Flo. 

–  Vil få like sterkt team som Deila

Det blir en stor overgang for David Nielsen å ta over etter Deila. Dansken var i fjor hovedtrener for Nest Sotra, som rykket opp til førstedivisjon før inneværende sesong. Flo er ikke bekymret for den manglende erfaringen til Nielsen.

– Det er første gang han er hovedtrener i Tippeligaen. Det er en begynnelse og han har hatt et stort ansvar fra dag en. Han vil få et like sterkt team som det Deila hadde. Så nå er det opp til ham, sier Flo til TV 2.

Faktisk så har Nielsen hatt en rimelig sentral rolle i klubben før Deila signerte for Celtic.

– Han har ledet mange av treningene under Deilas ledelse og det blir ingen endringer i måten å trene på. Klubben drives som før selv om Nielsen nå er trener, forklarer Flo.

- Stor fotballtrener allerede

Selv om Nielsen nå er klar er det på midlertidig basis. Flo vil ikke si noe om når Nielsen vil få jobben permanent. Flo fremhever at dansken har mye av det samme i seg som Deila. 

 – Når Ronny ble trener var det også på midlertidig basis. Nielsen har de samme menneskelige egenskapene som han. Du skal ha en personlighet for å være fotballtrener. Vi så personligheten i Deila. Han var i midlertidig trener i to måneder, før han ble permanent, fortsetter Flo.

- David er en stor fotballtrener allerede, med en stor personlighet, fortsetter sportssjefen.

– Hvor lenge kan dere leve med en midlertidig trener?

– Ikke heng deg opp i det. Vi skal føle det på det i fellesskap sammen. Nielsen var ønskelig fra både spillerne og team rundt seg. Det var usedvanlig tydelige tilbakemeldinger fra dem, fortsetter Flo.

- Nielsen har mye av det samme som Deila

Sportssjefen tviler på at klubben vil merke de største endringene med Nielsen.

– Deila og Nielsen har to ulike personligheter, men begge entertainer. Det så du på Deila på fredagens pressekonferanse. Nielsen har mye av de samme trekkene. Han er uredd, karismatisk, besluttsom og kunnskapsrik, fremhever den tidligere landslagsspilleren.

Nå håper sportssjefen å utvikle en ny trener til det internasjonale markedet. 

– Vi er ute etter unge lovende trenere. I Strømsgodset skal vi skal spille offensiv fotball. Vi skal utvikle unge spillere og utvikle trenere, sier Flo til TV 2.

– Det viktigste er det mentale på kort sikt. I praksis så blir det ingen endring. Kun en annen stemme på spillermøte, fremhever Flo.

Ny kontrakt på Storflor

En annen nyhet fra Drammen er forlengelsen av kontrakten med Øyvind Storflor. Veteranen har forlenget kontrakten med to år. 

– Han er en av hjernen i vårt angrepspill. I tillegg er han en god leder og en rollemodell for de yngre spillerne. Han er en viktig lederfigur å ha med seg videre, forteller Flo.

Signaturen til Storflor er i tråd med klubbens sportslige strategi.

– Fotballfaglig er han veldig sterk. Han er den spilleren vår med flest målegivende. Så er han en stabil kantspiller og en god profesjonell spiller. Vi ønsker primært unge spillere, men vi ønsker også alltid 3 til 4 eldre spillere med holdninger, avslutter sportssjefen.