Overlegen Brækhus beholdt boksetronen

Den norske boksedronningen hadde få problemer med å forsvare beltene mot tyske Jessica Balogun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Schwerin/Bergen (TV 2): Det har vært en turbulent vår for Cecilia Brækhus, der problemene med Team Sauerland har fått mye oppmerksomhet.

Men mot Jessica Balogun viste «The First Lady» at hun fortsatt er verdens beste kvinnelige bokser. Dommerne var aldri i tvil og Brækhus tok en overlegen seier i tyske Schwerin.

- Jeg er mest fornøyd med at jeg klarte å levere en god kamp, til tross for de ukene vi nå har vært gjennom. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært belastende og preget meg, sier Cecilia Brækhus til TV 2.

- Jeg er veldig glad

- Det var en tøff kamp, Balogun er en av de tøffeste jentene der ute. Men jeg var veldig fornøyd med boksingen min, vi hadde trent på en del nye ting, det følte jeg at jeg fikk til litt underveis. Når jeg slappet av, bokset jeg best. Jeg er veldig glad, sa Brækhus på pressekonferansen i natt.

Proffseier nummer 25 for Brækhus, som hadde kontroll gjennom samtlige ti runder.

– Hun kom som et tog, men jeg fant fort ut av henne. Hun er blitt fysisk sterkere, så jeg kjente når hun traff, sa Brækhus til Viasat.

Vil ha det fjerde mesterbeltet i september

Brækhus har nå satt seg et klart mål for hennes neste kamp. Hun vil ha IBF-beltet, som i dag eies av Ivana Habazin fra Kroatia.

- Jeg har sagt det til promotorene mine. Jeg skal ha det fjerde IBF-beltet nå. Jeg vil bli den første kvinnen som har alle de fire beltene. Den kampen ønsker jeg allerede i september, sier Brækhus til TV 2.

- Vi håper å få henne i ringen igjen i september, ja. Det finnes flere aktuelle motstandere, sier Nisse Sauerland til TV 2. 

Trenerskryt
Brækhus hadde blåmerker på høyrehånden og under øyet. For motstanderen ga hun god kamp. 25-åringen var skuffet over at hun ikke klarte å senke den norske mesteren.

GLISENDE BOKSEDRONNING: Cecilia Brækhus hadde full kontroll mot Jessica Balogun.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GLISENDE BOKSEDRONNING: Cecilia Brækhus hadde full kontroll mot Jessica Balogun.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

- Jeg skulle konsentrert meg mer på å slå henne ned. Men Cecilia er en god bokser. Det ble 10 gode runder, sa Jessica Balogun.

Brækhus får skryt av sine støttespillere:

- Kampen var grei. Hurtigheten og slagene var bra, men hun tok i mot noen slag jeg ikke menr hun trengte. Men alt i alt er jeg fornøyd, sier trener Otto Ramin.

- Det var en god kamp. Cecilia tok kanskje litt for mange slag i starten, men hun og treneren har ikke jobbet sammen så lenge, sier Sauerland.

De siste månedene har mye handlet om det utenomsportslige for Brækhus og forholdet til Sauerland. Derfor var det ekstra deilig for 32-åringen å være tilbake der hun hører hjemme - i ringen.

– Det jeg har lyst til å gjøre er å bokse. Alt det andre er bare ting som er nødvendig for å lede til det. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk en kamp i sommer og kan ta ferie med dette, sa Brækhus til Viasat.

- Hun virket ikke preget over dette i det hele tatt, mener Nisse Sauerland.

Stille i salen

Mange fikk med seg Brækhus-seieren, ikke bare i Norge. Kampen gikk på tysk TV og det var solgt rundt 4500 billetter på forhånd. Flere var på plass for å se Brækhus, men stemningen var meget laber og døv. Omtrent musestille, og noe annet enn trøkket Brækhus er vant med fra sine siste kamper i Frederikshavn i Danmark. Stemningen var ikke noe særlig på herrekampene i forkant, men tok seg opp etter kampen til den norske boksedronningen.

- Tyskerne kjenner jo ikke meg så godt. Jeg la jo ikke merke til noe når jeg sto i ringen, da er jeg bare konsentrert på det jeg skal gjøre. Men det var gøy å gå kamp her, og det blir jo ikke det samme med nordmenn i Frederikshavn. For dem er det annerledes å gå på boksekamp fordi det er noe spesielt, siden det er ulovlig i Norge. Her i Tyskland er folk mer vant til å gå på boksekamp, sier Brækhus.

- Det tyske publikummet satte pris på kampen, men de er ikke det samme som det norske. Det var jo en god kamp, de likte den, sier Sauerland.

Håper på omkamp

Baloguns trener gratulerte Brækhus med seieren, men mente kampen var jevnere enn det dommeren ga uttrykk for. Han håpet at Balogun får en tredje kamp mot Brækhus i fremtiden.

- Ja, det kan vi godt gjøre, men resultatet vil bli det samme uansett, sa Brækhus med et smil.

- Er det en lovnad? Jessica er ung og blir veldig god i fremtiden, kanskje om ett år? Jessica kommer til å slå Cecilie en gang, sa Baloguns trener på pressekonferansen.

- Jada, det kan bli en ny kamp. Jessica gir meg alltid tøff motstand, men akkurat nå håper jeg å møte noen andre motstandere først, avslutter Brækhus.

Vi fulgte kampen runde for runde:

Runde 1: Balogun er langt fra så offensiv som varslet før kamp. Brækhus kontrollerer runden og har ikke nevneverdige problemer.

Runde 2: Balogun er litt tøffere nå, men Brækhus holder tilsynelatende roen. Treffer godt, men har fått seg et lite kutt som behandles i pausen.

Runde 3: Ganske jevnt her, men fortsatt et overtak til Brækhus.

Runde 4: Brækhus med par gode treff med høyre kryss. Nå må Balogun snart begynne å vise seg frem dersom hun skal klare å hale dette i land.

Runde 5: Man sitter med en følelse av at dette går til Brækhus, rett og slett fordi hun er en bedre bokser rent teknisk. Har en solid hevelse under høyre øye, men virker ikke å plages av det.

Runde 6: Noen spe forsøk fra Balogun, som Brækhus takler ganske enkelt. Er Balogun i ferd med å gå tom for krefter?

Runde 7: Nå er det knockout eller ingenting for Balogun, men det virker mer som en drøm for øyeblikket. Brækhus i ferd med å forsvare beltene.

Runde 8: Det er bare å klargjøre overskriften for Brækhus-seier. To runder igjen. Får vi en knockout også?

Runde 9: Nei, ikke så langt, men her er det ikke tvil. Bare transportetappen igjen nå.

Runde 10: Det er så enkelt! Dronningen beholder tronen, det kan det vel ikke være tvil om nå? Balogun har skuffende lite å stille opp med. Beltene forblir norske!