«Å, jävlar!! Hva skjedde der??» Filmet flyvende elg etter krasj

Svenske Jimmy vrengte opp mobilen da han så en forvirret elg midt på motorveien. Bildene han fanget sjokkerer ham fortsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elgen kom tuslende ut av skogen – og dermed var skogens konge bokstavelig talt ved veis ende! 

For et øyeblikk etterpå stod det mektige dyret plantet i fronten på en personbil på E18 rett utenfor Kristinehamn i Sverige

Dro fram mobilen

I samme øyeblikk kom Jimmy (28) og kameraten kjørende i motsatt felt. Jimmy dro frem mobilen og filmet da han så elgen gikk ut i veien, men det som skjedde så var han slett ikke forberedt på.

– Vi holdt selv på å kjøre på den. Vi visste ikke hvor den var på vei, og så hoppet den over i det andre kjørefeltet. Da smalt det, sier 28-åringen til TV 2.

Begge hylte unisont:

– Å, jävlar!! Hva skjedde der?? 

Den kvinnelige føreren av den andre bilen er uten sjanse til å unngå å treffe dyret. I den krysser forbi midtdeleren, kommer den rett inn i venstresiden av fronten og blir kastet gjennom luften.

Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

Har aldri sett elg her før

Han forteller at han har kjørt strekningen før, men aldri sett elg. Det skal være høye gjerder langs veibanen. 

Jimmie mener det er viktig at folk får sett filmen av det brutale sammenstøtet, som en advarsel og påminnelse om hvor farlig det kan være å møte på dyr i trafikken.

Bare i år har det ifølge tall fra Hjorteviltregisteret vært 611 påkjørsler av elg med bil og MC i Norge. De aller fleste ulykkene skjer fra 17-tiden på ettermiddagen til midnatt, men for en stor del av tilfellene er det ikke registrert tid på døgnet.

Disse påkjørslene koster samfunnet store penger hvert år. I 2012 måtte forsikringsselskapene ut med 278,5 millioner kroner etter slike ulykker, ifølge ABC Nyheter

Etter kollisjonen stoppet bilene som kom bak opp og hjalp kvinnen, som ble brakt til sykehus.

Kvinne kom fra ulykken med lettere skader, men frontruten ble fullstendig knust. Elgen døde av skadene i sammenstøtet.