AGGRESSIVE: Slik ser de fryktinngytende saltvannskrokodillene ut. Dette eksemplaret holder til i en dyrehage i Sydney. Foto: AFP / Saeed KHAN
AGGRESSIVE: Slik ser de fryktinngytende saltvannskrokodillene ut. Dette eksemplaret holder til i en dyrehage i Sydney. Foto: AFP / Saeed KHAN

Krokodille dro mann (52) over bord fra båt

Den nærmeste familien ble trolig forskrekkede vitner til at mannen ble dratt over båtripa av det blodtørstige rovdyret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En omfattende leteaksjon er satt i gang etter at en mann ble angrepet av en krokodille i en nasjonalpark lørdag ettermiddag.

Det uvanlige overfallet fra saltvannskrokodillen skjedde i Kakadu nasjonalpark i det australske Nordterritoriet lørdag ettermiddag. Den enorme nasjonalparken, som er på størrelse med Slovenia, er en av Nord-Australias viktigste turistattraksjoner.

52-åringen satt i en båt ved Cooinda da krokodillen kom opp av vannet og dro mannen med seg ned i vannet ved 17-tiden lokal tid. Det melder Perth Now.

Politiet og parkvoktere har satt i gang en stor redningsaksjon.

– Vi tror han var sammen med kona, sønnen og svigerdatteren i båten og at de ble vitne til angrepet, sier politioverbetjent Bob Harrison.

Den australske ministeren for parker og friluftsliv følger utviklingen i saken tett:

– Mine tanker er nå med familien og vennene hans, og redningsarbeiderne som jobber med letingen og etterforskningen, sier Bess Price.

Dette er andre gang så langt i år at krokodiller angriper mennesker:

I januar døde en 12 år gammel australsk gutt, da han ble angrepet i samme område. Myndighetene fant levningene av ham i nærheten av stedet der han hadde badet med vennene sine i en kulp vest for Jabiru. En 15-åring ble bitt i samme angrep, men slapp fra det med livet i behold.