SISTE GANG I GULT? Bradley Wiggins gikk til topps i Tour de France i 2012. Siden har han ikke syklet treukersrittet.
SISTE GANG I GULT? Bradley Wiggins gikk til topps i Tour de France i 2012. Siden har han ikke syklet treukersrittet.

Wiggins: – Jeg kommer ikke til å sykle Touren

Froome-skade er eneste Tour-mulighet for Bradley Wiggins. 

Etter at Bradley Wiggins vant Tour de France og tok OL-gull på tempo i 2012 har briten slitt med å komme opp på samme nivå. Riktignok tok han sølv på VM-tempoen i 2013, men Wiggins mistet hegemoniet som den ubestridte lederen på Team Sky til Chris Froome. 

Denne sesongen har Wiggins vist glimt av gammel storhet. 34-åringen gikk til topps i Tour of California, og uttalte at han var innstilt på å sykle Tour de France igjen. Det kan Wiggins se langt etter.

For to dager siden fikk Wiggins beskjeden han ikke ønsket av Sky-sjef Dave Brailsford. Det forteller han i et intervju med den franske avisen L'Equipe.

– Jeg kommer ikke til å sykle Touren. Etter Paris-Roubaix og Tour of California følte jeg meg fysisk klar til å sykle Touren, men de siste ukene er det blitt klart at jeg kun vil sykle om det skulle skje noe med Chris Froome i Dauphiné, sier Wiggins.

Den avgjørelsen er tung å svelge for Wiggins.

– Jeg har bygget hele sesongen min rundt Touren, for det kan være min siste. Alternativet Sky ga meg var å sykle Commonwealth Games i slutten av juli, sier Wiggins.

Det er kun dersom Froome blir skadet at Wiggins får en Tour-mulighet. Da blir han hjelperytter for Richie Porte. Dersom en av Froomes hjelperyttere blir skadet vil en annen rytter bli plukket ut. 

Wiggins sier til L'Equipe at han er åpen for å forlate Sky, og at han har hatt uformell kontakt med Oricas sportsdirektør Matt White. 

Sky-rytteren skal etter planen først sykle Sveits rundt. Det rittet starter 14. juni.