Deila stripper hvis Celtic vinner Mesterligaen

Ronny Deila presentert som Celtics nye manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronny Deila blir i dag offisielt presentert som Celtics nye manager. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Dermed blir Stefan Johansen gjenforent med sin tidligere sjef.

– En stor ære
Deila har skrevet under på en løpende ettårskontrakt.

– Jeg er veldig stolt i dag. Det har vært en fantastisk dag. Jeg følte dette var det riktige valget for meg etter ni fantastiske år i Strømsgodset. Det var en enkel avgjørelse, sier han på pressekonferansen.

– Alle visste at jeg ikke ville forlate Godset for en norsk klubb. Nå var tiden inne, og jeg tror alle Godset-supportere forstår det.

PÅ PLASS: Her har Ronny Deila ankommet Celtic Park.
PÅ PLASS: Her har Ronny Deila ankommet Celtic Park.

– Det er et fantastisk steg. Jeg føler meg komfortabel her. Jeg har snakket mye med klubben og føler meg veldig varm. Jeg føler at dette er en familie. Jeg kan kjenne meg igjen med mange av følelsen her.

Det meste tyder på at Deila får med seg John Collins som assistent. På pressekonferansen bekreftet han at Collins var en av tre-fire kandidater.

– Jeg vet hva jeg vil med Celtic. Jeg vil levere underholdende angrepsfotball, og ønsker at spillerne mine skal gi alt hver gang de er på banen. Jeg ønsker at de skal jobbe sammen med meg for å få best mulig resultater og vinne trofeer med Celtic, sier Deila.

– Celtic har oppnådd suksess i de seneste årene takket være den gode jobben til Neil og laget hans. Jeg ønsker å fortsette på den jobben. Jeg kan knapt vente på å starte denne reisen, sier Deila.

STRIPPET: Godsets trener Ronny Deila er kjent for å kaste klærne. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STRIPPET: Godsets trener Ronny Deila er kjent for å kaste klærne. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Om seks uker starter eventyret for alvor når Celtic skal spille Mesterliga-kvalifisering. Allerede da kan han få et gjensyn med Godset. Det håper han også, men helt litt senere.

– Jeg håper vi møtes i gruppespillet. 

38-åringen slapp ikke unna spørsmål om strippestuntet heller, og kom med nye lovnader.

– Bildene var ikke så bra. De kunne blitt tatt fra en litt annen vinkel, ler han.

– Gjør du det igjen?

– Hvis vi vinner Mesterligaen.

Sammenlignes med Klopp

Britisk presse har sammenlignet nordmannen med den tyske anerkjente treneren, Jürgen Klopp, den siste uken. 

– Jeg er Ronny Deila, ler han. – Jeg liker Klopp. Han er en moderne leder, en som står spillerne nær, og de må føle seg elsket. Det er han veldig flink til. Dessuten har han en god spillestil. Det gir mye energi på tribunene. Da kan vi bli et veldig vanskelig lag å slå.

Deila spilte under Roy Hodgson i Viking, og selv om han ikke ringte den engelske landslagstreneren for spørsmål til denne jobben, sier han at han lærte mye av han.

– Jeg lærte mye om forsvarsspillet under han. Jeg er helt forskjellig offensivt, men defensivt lærte jeg svært mye. 

Var høyt på ønskelisten
Celtic-direktør Peter Lawwell er i skyene etter treneransettelsen.

– Vi mener Ronny er en forfriskende og dynamisk manager, sier Lawwell.

– Med tanke på at han er så vel ansett i Europa, var Ronny en av de første managerne vi vurderte. Etter diskusjoner med ham er vi sikre på at han har talentet og viljen til å levere positive resultater for oss og klubben, sier Lawwell.

– Ronny liker å spille angrepsfotball, og det er Celtic-måten. Jeg er sikker på at supporterne våre vil omfavne det. Jeg er sikker på at fansen vil stille seg bak Ronny og spillerne i det vi nok en gang sikter mot å bringe suksess til Celtic. 

Deila startet spillerkarrieren sin i Urædd. I 1993 forsvant midtstopperen til Odd. Deila spilte for telemarksklubben i elleve år før ferden gikk videre til Stavanger og Viking. 

Deila fikk en sesong for siddisene før han ble spillende assistenttrener i Strømsgodset. I 2008 fikk Deila hovedtreneransvaret i drammensklubben. 

Han tok sin første tittel som Strømsgodset-trener da Follo ble slått i cupfinalen i 2010. I 2012 ledet han Godset til seriesølv, før han førte klubben helt til topps i Tippeligaen i 2013.