SUKSESSRIK: Ronny Deila har vunnet både cupen og Tippeligaen etter at han tok over som trener i 2008.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SUKSESSRIK: Ronny Deila har vunnet både cupen og Tippeligaen etter at han tok over som trener i 2008.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Deila må levere i Mesterligaen hvis han skal overleve i Celtic

Men TV 2s eksperter tror Ronny Deila har det som skal til for å lykkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge rapportene er det kun en avtale mellom Celtic og Strømsgodset som mangler før den skotske klubben kan presentere Ronny Deila som ny manager.

Det som mangler er kompensasjonspenger fra Celtic. TV 2s fotballekspert, Ole Martin Årst, mener Celtic kan være et fornuftig valg.

– Det er et fornuftig steg av Deila til å teste ut om hans tanker fungerer i utlandet. Jeg er sikker på at han lurt på om det han får til å fungere i Norge, fungerer i et annet land, og da tror jeg Skottland kan være et fornuftig lite steg. 

Norge managere har ikke fart spesielt vel i britisk fotball de siste årene. Henning Berg og Ståle Solbakken fikk ikke lange stunden i henholdsvis Blackburn og Wolverhampton, mens Ole Gunnar Solskjær rykket ned med Cardiff forrige sesong. 

Må levere i Mesterligaen

Petter Myhre sier Deila vil komme til veldreven klubb, som har få konkurrenter i ligaen, og at det derfor blir prestasjonene i Mesterligaen som blir avgjørende for hvor lenge han sitter.

– Det å bli seriemester er nesten en formalitet. Han må enten videre eller ut av gruppespiller i Mesterligaen, for det er det alt dreier seg om. At de skal bli seriemestere, forventer alle, sier fotballeksperten.

– Utfordringen blir hvordan de gjør det i Mesterligaen. De skal ut og konkurrere mot de andre store europeiske klubbene, og hvis Celtic gjør det bra, tror jeg han får fortsette.

Tror Johansen kan ha spilt en rolle

Det var onsdag formiddag at Glasgow-avisen Evening Times oppnevnte Strømsgodset-treneren som en seriøs kandidat til jobben i Celtic. Dette utviklet seg raskt fra «en av kandidatene» til «førstevalget».

– Nå er Stefan Johansen der fra før. Tore Pedersen er agent, og de har sikkert en veldig god relasjon. De har lykkes veldig godt med Johansen og sett at han er kvalitet, og så har de sikkert kikket nærmere på hvem som har dyrket frem denne spillere og fått navnet til Deila frem, tror Årst, som mener profilen til Deila står veldig godt til Celtics.  

– Hvis de eventuelt velger Deila, så er det på grunn av kvalitet. Når de ser på CVen hans, så ser de at han har vært med på å bygge noe, og at han er en ung fremmadstormende trener som er vågal i måten å spille fotball på. Dessuten er han opptatt av å utvikle spillere, legger Myhre til.

– Men så er steget langt fra det å være aktuell, og så sitte igjen som vinneren.

Tror du Ronny Deila vil lykkes i Celtic? Hvorfor/hvorfor ikke? Si din mening i kommentarfeltet.