UNDER PRESS: Presset mot Per Joar Hansen øker i takt med svake resultater. Nå spør selv gamle RBK-helter om Perry har nok tillit fra spillergruppa. Foto: SCANPIX
UNDER PRESS: Presset mot Per Joar Hansen øker i takt med svake resultater. Nå spør selv gamle RBK-helter om Perry har nok tillit fra spillergruppa. Foto: SCANPIX

– Virker ikke som om RBK-spillerne kjøper Perrys budskap

RBK-veteraner er skremt etter gårsdagens pinlige cupexit.

Kritikerne mot Per Joar Hansen fikk for alvor blod på tann da Rosenborg onsdag kveld gikk på et pinlig 3-4-tap hjemme mot Ranheim. I lengre tid har supporterne skreket på avgangene til trener Per Joar Hansen og sportslig leder Erik Hoftun.

Etter en lengre periode med svake resultater har skepsisen begynt å bre seg. Nå innrømmer selv tidligere Rosenborg-legender at noe er alvorlig galt i klubben om dagen.

Bent Skammelsrud.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Bent Skammelsrud. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

- Jeg har i utgangspunktet tro på at Perry er en god trener, men samtidig lever han av resultater. Hans jobb er å selge inn et budskap til spillerne, og det har han foreløpig ikke klart, fastslår tidligere RBK-strateg Bent Skammelsrud.

Han får støtte av en annen tidligere RBK-profil, TV 2-ekspert Mini Jakobsen.

- Det er ingen tvil om at Rosenborg har lagt lista høyt, og ikke kommet over foreløpig. Og når toget først har begynt å rulle, med supportere, media og det der, da er det fryktelig vanskelig å snu trenden, sier Mini.

- Spillergruppa er nøkkelen

De tidligere RBK-profilene mener felleskapstanken i Rosenborg vil være med på å avgjøre om "Prosjekt Perry" mislykkes eller ikke.

- Perry er avhengig av å selge inn budskapet sitt til spillerne. Han trenger spillere som er villig til å blø mer for klubben enn det de gjør nå. Det bor mye kvalitet i spillergruppa, men det hjelper ikke om de nikker og sier ja i garderoben, for så å gå ut på matta og gjøre noe helt annet, sier Skammelsrud.

Derfor mener han at Per Joar Hansen er avhengig av spillergruppa framover.

- Spillergruppa er nøkkelen. Når ei prestasjonsgruppe ikke lykkes, klager de som regel på den øverste lederen. Perry må få spillerne til å kjøpe hans budskap, sier Skammelsrud.

Hans tidligere lagkamerat, Fredrik Winsnes, er ikke like klar.

- Det er klart at det er et problem for Rosenborg når så mange er misfornøyde med det helt fundamentale: Det å spille underholdende fotball og score mål. Rosenborg har en utfordring der, men jeg er en av dem som ikke tror helt på det å eie garderoben og å tro på budskapet. Jeg tror det er viktig med diskusjoner, så lenge man lander på noe sammen, sier Winsnes.


- Intern evaluering må til

For både Winsnes, Skammelsrud og Mini er klare på en ting: Rosenborg har ikke spilt underholdende og attraktiv fotball den siste tiden.

- Rosenborg har lagt lista på 2,40. Man kan selvsagt stille spørsmål ved om den ligger for høyt, men det er der klubben har lagt lista. Og foreløpig har de ikke innfridd, mener Bent Skammelsrud.

Samtidig er det liten tvil om at flere enn Per Joar Hansen må ta ansvar for den svake sesongen hittil.

- Dersom dette prosjektet mislykkes totalt, er jeg sikker på at også Erik (Hoftun) - som har solgt dette inn til styret - gjør seg opp sine tanker. Han har en krevende jobb, mener Mini Jakobsen.

Bent Skammelsrud mener uansett at skylden for den svake sesongen må fordeles på flere enn Perry.

- Helt klart. Det er klart at man må gjøre en evaluering internt i klubben. Men for min del føler jeg at jeg har best forutsetninger for å vurdere det som skjer på banen, sier Skammelsrud.

- Selvfølgelig. Perry er ingen diktator. Han har flere i teamet rundt seg, sier Mini Jakobsen.

Skremt over Ranheim-kampen

Etter et 3-4-tap i ekstraomganger mot Ranheim, er det et naturlig spørsmål om disse også har mislykkes.

- Når Rosenborg leder 2-0 hjemme over et 1. divisjonslag, skal det være kjørt. Men her tok faktisk Ranheim over, kjører på og vinner fortjent. Det er litt sjokkerende. Samtidig blir jeg jo skremt over at tre Rosenborg-spillere tidlig ligger nede med krampe. Da stiller jeg spørsmål ved om man trener godt nok, sier Skammelsrud.

Han har fortsatt et bankende hjerte for Rosenborg og håper naturligvis at klubben klarer å snu den vonde trenden. Han er ikke sikker på om et trenerskifte vil snu opp ned på alt.

- Rosenborg har byttet mange trenere de siste årene. En gang må man satse skikkelig på en person. Samtidig er det et spørsmål om hvem som skal ta over. Det finnes nok ikke flust med ledige alternativer der ute, tror Skammelsrud.

Nå venter en hjemmekamp mot Lillestrøm og en bortekamp mot Start for Rosenborg før sommerferien.

- Jeg tror nok ikke Rosenborg gjør noe spesielt før sommeren. Det er klart det blir viktige kamper for Rosenborg, men som Bent sier hjelper det ikke å sparke en trener uten å ha et godt alternativ klart, sier Mini Jakobsen.

Verken styreleder Ivar Koteng eller sportslig leder Erik Hoftun har besvart TV 2 Sportens henvendelser torsdag. I går la Per Joar Hansen seg paddeflat for kritikken - og sa samtidig at han var rett mann til å snu motgangen.