LØSLATT: Her har nettopp Eirik Jensen sluppet ut etter 95 dager i varetekt fra Kongsvinger fengsel. Foto: Tom Rune Orset / TV2
LØSLATT: Her har nettopp Eirik Jensen sluppet ut etter 95 dager i varetekt fra Kongsvinger fengsel. Foto: Tom Rune Orset / TV2

Her blir en gråtende Eirik Jensen løslatt

TV 2 møtte den korrupsjonssiktede polititoppen på hemmelig sted: – Jeg følte meg som et dyr i bur.

Gode venner og kolleger ventet på den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen utenfor Kongsvinger fengsel da han slapp ut ved 13-tiden, fredag 30. mai.

Høy sikkerhet

Eirik Jensen satt nesten 100 dager i isolasjon i Kongsvinger fengsel på en avdeling med høy sikkerhet. Det var en tung tid.

UTE: Eirik Jensen ble løslatt fra Kongsvinger fengsel etter 95 dager i varetekt. Her med forsvarer Jens-Ove Hagen. Foto: Tom Rune Orset / TV2
UTE: Eirik Jensen ble løslatt fra Kongsvinger fengsel etter 95 dager i varetekt. Her med forsvarer Jens-Ove Hagen. Foto: Tom Rune Orset / TV2

– Dyr i bur er jo det verste vi vet om alle sammen. Og jeg følte meg jo sånn. Det var utrolig tøft. Ikke noe tilgang til media, ikke noe kontakt med medfanger, ikke kontakt med familie, venner. Det var en utrolig tung tid.

Isolert i fengselet var det kun prest, advokat og betjentene som fikk ha kontakt med polititoppen. Jensen sier til TV 2 at fengselsbetjeningen var viktig for ham.

I dag snakker han ut for første gang i et eksklusivt TV 2-intervju.

Usikker på løslatelse

TV 2 var tilstede da Eirik Jensen kom ut av Kongsvinger fengsel.

– Hvordan kan du beskrive det å slippe ut?

– Det er veldig spesielt. Du tror det nesten ikke. Jeg hadde fått meldinger tidligere om at jeg skulle løslates som plutselig ble kansellert. I en slik situasjon er det nesten som å sparke noen i skrittet. Det var utrolig jævlig. Derfor ble det en sterk seanse når jeg så at de tross alt åpnet døra og slapp meg ut.

Hemmelig hytte

TV 2 møter den korrupsjonssiktede politimannen i en hytte på hemmelig sted, hvor han blir tatt vare på og fulgt opp av politikolleger, venner, helsepersonell og forsvareren.

Eirik Jensen har såkalt «kode 6»-gradering, som betyr at adressen hans er «strengt fortrolig» fordi det er fare for liv og helse. Jensen føler ikke lenger at det er trygt å reise hjem, etter at media har vist bilde av huset hans.

Startet etterforskning i fjor høst

I november startet Asker og Bærum politidistrikt aktiv etterforskning mot det de mente var et narkonettverk i Bærum. Familiefaren Gjermund Cappelen fra Bærum ble satt under telefonovervåking og spaning.

Det tok ikke lang tid før narkoetterforskerne fant kontakten mellom Cappelen og politirådgiveren Eirik Jensen (56) påfallende. I begynnelsen av desember, noen uker senere etter at telefonavlyttingen av Cappelen startet, ble Spesialenheten varslet om Jensen.

24. februar ble den betrodde polititjenestemannen siktet for grov korrupsjon.