Ranheims superinnbytter sørget for cupbombe mot Rosenborg

– Det er pinlig, flaut og bare å beklage, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Rosenborg-Ranheim 3-4 (e.e.o)

Se høydepunkter øverst.

Etter 55 minutter, og på stillingen 0-2, erstattet Bendik Bye Asgeir Snekvik.

Det ga effekt umiddelbart. Fire minutter senere hadde Bye assistert Gjermund Åsen og Ranheim var med i kampen igjen.

Innbytteren var høyt og lavt og var instrumental da Ranheim sikret ekstraomganger.

I de avgjørende to 15 minuttersomgangene etter ordinær tid slo Bye ut i full blomst, og med to scoringer der - i tillegg til den målgivende pasningen etter pause ble innbytteren kampens store forgrunnsfigur og sentral i en av to store cupbomber onsdag.

– Det er artig og ufattelig deilig, sier Ranheim-helten til TV 2 etter kampen.

– Pinlig

Rosenborg-trener Per Joar Hansen var ikke høy i hatten etter nederlaget.

– Det er pinlig, flaut og bare å beklage til fans, publikum og sponsorer og alle sammen. Dette er ikke Rosenborg verdig, sier Perry til TV 2.

– Vi ledet 2-0 og kontrollerte kampen. Da skal det ikke gå an å slippe inn fire mål mot et førstedivisjonslag. Det er langt unna den standarden vi skal ha.

Rosenborg-fansen ropte på trenerens avgang etter kampen.

– Jeg forstår selvfølgelig det etter en kamp som dette, sier han.

– Er du rett mann til å snu det?

– Ja, det er jeg jo. Vi må snu det fort. Alle må se seg i speilet, inklusive meg selv.

Midstopper Stefan Strandberg var like sjokkert.

– Det skal ikke kunne gå an. Vi er profesjonelle spillere som lever av dette og tjener på gode penger på det. Vi møter amatører som jobber og går på skole. Man kan bruke mange ord, man kan bruke pinlig, ydmykelse og alt sammen ender i at det ikke er godt nok, sier Strandberg til TV 2.

KEEPERTABBE:. Ranheim keeper Even Barli mister ballen som Morten Gamst Pedersen (th) beine i mål under NM kampen på Lerkendal stadion.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KEEPERTABBE:. Ranheim keeper Even Barli mister ballen som Morten Gamst Pedersen (th) beine i mål under NM kampen på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg best i gang

Rosenborg kan takke et ineffektivt bortelag for at de kunne gå til pause med 2-0-ledelse.

For Ranheims målsjanser i den første gangen var minst like store som de to hjemmelaget scoret på.

Asgeir Snekvik og ikke minst Jo Sondre Aas hadde kjempesjanser til å score for bortelaget.

Spesielt sistnevnte burde ha utlignet til 1-1 da den tidligere RBK-spilleren var alene med Daniel Örlund. Chippen gikk over keeperen, men dessverre for Aas og Ranheim utenfor.

Det var tre minutter etter at Morten Gamst Pedersen hadde fått en enkel jobb med å sette ballen i mål etter at Even Barli hadde mistet ballen på et innlegg. Den tidligere Blackburn-proffen kunne enkelt bredside ballen i mål.

Bare minuttet etter at Aas var nære å utligne hadde Rosenborg langt på vei punktert kampen. Et innlegg fra Jørgen Skjelvik, som Ranheim mente var offside-plassert, fant Nicki Bille Nielsen som sendte storebror i Trøndelag foran med 2-0.

Tidligere RBK-spiller sikret ekstraomganger

Lillebror slo tilbake kort tid ut i andre omgang da Gjermund Åsen reduserte. En svak pasning fra Mike Jensen ble plukket opp av innbytter Bendik Bye. Han fant Åsen i feltet, og den tidligere Rosenborg-spilleren reduserte mot gamle lagkamerater.

Etter en periode der Rosenborg så ut til å ha kontroll våknet Ranheim mot slutten. Mads Reginiussen satte en støkk i hjemmelaget da han hamret ballen i krysstangen fra utenfor 16-meteren.

Det var imidlertid bare et forvarsel. Aas skulle nemlig få sin revansj.

Et innlegg fra Gjermund Åsen fant Jo Sondre Aas som fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen.

Bendik Bye hadde en god kamp for Ranheim og burde fullført snuoperasjonen da han kom alene med Daniel Örlund på overtid av de ordinære 90 minuttene. Bye lot seg imidlertid stresse og avslutningen gikk rett på svensken.

Dermed var det duket for ekstraomganger på Lerkendal.

Rosenborg best igjen

Gjestene startet best, og kun en opplagt Daniel Örlund hindret Jo Sondre Aas å sende Ranheim foran.

Da var Jonas Svensson nådeløs da han fikk ballen på bakerste stolpe i den andre 16-meteren bare et minutt senere. Rosenborg var igjen foran, uten at Tippeliga-laget på noen måte var dominerende.

Tre minutter senere var de blåkledde igjen på likt nivå på Lerkendal.

Superinnbytter Bendik Bye utlignet til 3-3 etter klabb og babb i feltet.

SCORING: Ranheims Bendik Bye(tv) og Kristoffer Løkberg jubler etter utligning. under NM kampen på Lerkendal stadion.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORING: Ranheims Bendik Bye(tv) og Kristoffer Løkberg jubler etter utligning. under NM kampen på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Begge lag satte offensivt spill foran defensiv trygghet, og det var gjestene som utnyttet forsvarstrøbbel hos motstanderen best.

Avgjorde kampen

Mike Jensen ga bort en ny ball til Bendik Bye tidlig i andre ekstraomgang - og nok en gang straffet det seg. Bye ga ballen til Gjermund Åsen igjen, men denne gangen fikk han ballen tilbake inne i feltet - og sendte Ranheim foran.

Rosenborg fikk en kjempesjanse da Pål Helland slo inn i feltet, men verken Mikael Dorsin eller andre RBK-spillere maktet å få stokket beina.

Dermed kunne Ranheim strekke hendene i været som seierherrer.