I dag begynte rettssaken mellom kjendis Tommy Steine (44) og Santander Consumer Bank. Sistnevnte part krever 1,4 millioner kroner av komikeren fra Skedsmokorset. Foto: Brede Wardrum Høgseth., rb.no/ANB
I dag begynte rettssaken mellom kjendis Tommy Steine (44) og Santander Consumer Bank. Sistnevnte part krever 1,4 millioner kroner av komikeren fra Skedsmokorset. Foto: Brede Wardrum Høgseth., rb.no/ANB

Kreves for 1,4 millioner etter bruktbilkjøp

Tommy Steine møter i retten etter bilkonkurs.

annonse

I dag begynte rettssaken mellom kjendis Tommy Steine (44) og Santander Consumer Bank. Sistnevnte part krever 1,4 millioner kroner av komikeren fra Skedsmokorset.

Ifølge VG må Steine nå selge familiehytta i Sponvika for å kunne håndtere gjelden. Den 125 kvadratmeter store hytta – med eget basseng – er til salgs for 4,9 millioner kroner. Det skriver Romerikes Blad.

– Nær ved å få sammenbrudd

Bakgrunnen for konflikten som nå har endt i retten, er firmaet Auto-Forum som hadde halve kjendis-Norge på kundelista.

I desember 2011 skrev Romerikes Blad om komiker Tommy Steine fra Skedsmokorset som hadde fått seg deltidsjobb som selger i firmaet.

Han hjalp til med å selge eksklusive superbiler til en rekke kjendisvenner.

Firmaet skal i flere år ha solgt luksusbiler med et løfte om at kundene kunne levere tilbake bilene og få nesten hele kjøpesummen tilbake.

Da kundene forsøkte å levere bilene tilbake, var bilselgeren borte.

Beskyldninger om forfalskede kjøpskontrakter, erstatningskrav og elleville gjenkjøpsavtaler er sentrale elementer i saken.

– Jeg var så nær ved å få et sammenbrudd. Fordi jeg har promotert dette, frykter jeg at folk tror jeg er en del av svindelen, har Steine tidligere sagt til Dagens Næringsliv.

Kjøpte tre biler

Sentralt i saken er det at bilselgeren har tilbudt kundene et avdagsfritt lån ved å ha overpriset bilene og avtalt fiktiv egenkapital. Dermed har en rekke kunder kjørt rundt med luksusbiler for kun noen tusenlapper i måneden.

Samtidig har de avtaler på at de kan levere bilen tilbake til butikken mot å få nærmest hele kjøpesummen tilbake.

For Tommy Steine ble bilgleden ødelagt og lånene i ferd med å knekke han økonomisk.

– Santander og DNB fullfinansierte bilene på gunstige betingelser. Representanter fra finansiereingsselskapene var i lokalet og forklarte premissene. Det hele virket veldig forlokkende, sa han til DN den gangen.

Da han i tillegg ble tilbudt en gunstig gjenkjøpsavtale slo komikeren til. Hele tre biler kjøpte han fra Auto-Forum.

Etter hvert sluttet han å betale ned på lånene til Santander Consumer Bank, og i dag og i morgen vil rettsforhandlingene pågå i Nedre Romerike tingrett

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Slik vil de stoppe bruktbil-svindelen