Offisiell: En av årets viktigste bilnyheter

Helt ny VW Passat kommer allerede til høsten.

Dette er de første offisielle tegningene som nylig ble sluppet av det som trolig blir en av årets viktigste familiebiler.
Dette er de første offisielle tegningene som nylig ble sluppet av det som trolig blir en av årets viktigste familiebiler.

41 år har gått siden det aller første eksemplaret av VW Passat rullet ut fra fabrikken.

Dette har blitt en av de største suksessene for VW-konsernet, i til sammen sju generasjoner.

Nå er det straks klart for den åttende. VW har akkurat sendt ut den første offisielle informasjonen om bilen som ikke er langt unna.

Mye nytt

Her har nemlig produsenten holdt kortene svært tett til brystet. Vi har fått vite lite om nye Passat - før de nå bekrefter at den skal komme allerede til høsten.

VW lover at nye Passat skal by på en rekke teknologiske og innovative nyvinninger som blant annet et nytt digitalt instrument-display, ny bakseteunderholdning, front assist med city nødbrems og fotgjengerovervåking. I tillegg kommer nye Passat også som en ladbar hybrid.

124.470 nordmenn har kjøpt denne bilen

Lettere enn forgjengeren

Det nye, digitale instrumentet skal også være banebrytende, med en skjerm på 12,3 tommer i både 2D og 3D, og en oppløsning på 1440x540 piksler.

Skjermen er interaktiv slik at instrumentene kan flytte på seg i forhold til hva man har mest bruk for på det gitte tidspunket, navigasjon og andre assistansefunksjoner kan dukke opp i for eksempel speedometeret ved behov og hele displayet kan tilpasses hver enkelt bruker individuelt. Nye Passat kan også leveres med head-up display, som bedrer sikkerhet ved at sjåføren ikke trenger å fjerne blikket fra veien for å se for eksempel bilens hastighet.

Luksusbil-floppen får en helt ny sjanse

Motoralternativer

Nye Passat vil også tilbys med 360 graders kamera som kan hjelpe sjåføren i for eksempel parkeringssituasjoner, og også en egen assistanse ved bruk av tilhenger, noe som vil gjøre rygging med henger langt enklere enn tidligere, opplyser VW i sin pressemelding.

Som ladbar hybrid vil man ha en elmotor med en rekkevidde på 50 kilometer på ren eldrift, i tillegg til en 1,4 liters bensinmotor på 150 hestekrefter. Dette gir en systemeffekt på hele 204 hestekrefter. Den totale rekkevidden vil da være på 1000 kilometer.

For øvrig vil nye Passat leveres med en rekke forskjellige motoralternativer fra 120 til 280 hestekrefter. I Norge vil motorene spenne fra 120 HK – 240 HK.

Blir lettere

Bilen blir også utstyrt med LED-baklykter og foran vil man kunne velge mellom LED og Halogen-lykter.

Til tross for forbedret kollisjonssikkerhet vil nye Passat veie opptil 85 kg mindre enn forgjengeren, avhengig av hvilken drivlinje man velger. Dette har man fått til blant annet ved å bruke aluminium i konstruksjonen, samt mye lettere motorer og avanserte materialer i blant annet klimaanlegget.

Nye Passat kommer blant annet med en ny 2-liters bi-turbo diesel på 240 hestekrefter og et dreiemoment på 500 Nm. Denne modellen leveres med en sjutrinns DSG-girkasse og firehjulsdrift.

Gammel luksusbil - kan det være smart bruktkjøp?

 LES OGSÅ: Noen betaler bare 120.000 kroner - for helt ny Passat