OFFISIELT KLAR: Rickie Lambert er klar for Liverpool. Foto: Twitter / @LFC.
OFFISIELT KLAR: Rickie Lambert er klar for Liverpool. Foto: Twitter / @LFC.

Engelsk VM-spiss klar for Liverpool

Rickie Lambert returnerer til klubben som avskiltet ham som 15-åring.

Karrieren til Rickie Lambert har tatt en ny eventyrvending, for nå er det bekreftet at 32-åringen er klar for Liverpool.

Dette bekrefter klubben selv på egen hjemmeside og Twitter-konto.

Spissen - som spilte for sin barndoms favorittklubb også fra han var ti til 15 år - skal dermed spille Mesterliga-fotball på Anfield neste sesong.

– Jeg har alltid drømt om å spille for Liverpool. Jeg har elsket denne klubben hele livet mitt. Jeg forlot klubben for 17 år siden og har ikke sluttet å elske dem siden, sier han til klubben hjemmeside.

– Jeg vet hvilken stor klubb Liverpool er, og dette betyr alt for meg, men jeg vet hva som er viktig; Jeg vet at det er det jeg gjør på banen som teller, og det er det jeg skal fokusere på.

17 år etter at han ble avskiltet er han dermed tilbake i den røde drakten, etter en utrolig karrierevei som har tatt ham via alle stegene i det engelske ligasystemet.

Les også: Her er den utrolige historien til Englands nye landslagsstjerne

Etter avskjedigelsen i Liverpool som 15-åring ble det etter hvert kontrakt med Blackpool, før han også der ble veiet og funnet for lett i november 2000.

– Komplett

Nå er han tilbake, og det er Liverpool-manager, Brendan Rodgers, veldig fornøyd med.

– Jeg har studert Rickie Lambert de siste årene, og han er en av de spillerne som ikke har fått den anerkjennelsen han fortjener.

– Han er en av de mest komplette spillerne jeg har sett. Det har vært så oppkvikkende at han ble kalt inn på det engelske landslaget, og han har ikke skuffet. 

– Se på touchen hans, antall scoringer, de ulike typene scoringer han kan levere, og han er en spesialist på straffer også, sier Rodgers.

Jobbet på rødbetefabrikk for under 200 kroner dagen
Utrolig nok startet han da å jobbe på en rødbetefabrikk, med under 200 kroner dagen i lønn, før han etter hvert fikk kontrakt med Macclesfield et snaut halvår senere.

På engelsk fotballs fjerde øverste nivå startet spissen veien tilbake mot toppen, som etter hvert tok ham videre til Stockport, Rochdale og Bristol Rovers før han i 2009 signerte for det daværende League One-laget Southampton.

Over femti ligamål på to sesonger fulgte for Lambert, og i den andre av de to ble det også opprykk til engelsk fotballs nest øverste nivå.

Der fortsatte scoringene å rulle inn -  27 ligamål totalt i debutsesongen i Championship er ekstremt sterkt - og det ble også det andre opprykket på to år.

Tosifret i hver eneste sesong i Premier League
Mange regnet med at spissen ville finne livet på aller ypperste nivå for tungt, men etter 15 mål i debutsesongen og 13 mål i den nylig avsluttede «vanskelige andresesongen» har Lamberts karriere nå altså tatt et nytt utrolig steg.

I høst ble det landslagsplass, og som om denne sommeren ikke allerede var ekstrem i form av en plass i den engelske VM-troppen er den nå altså fullbyrdet med en overgang tilbake til sin barndoms favorittklubb.

TV 2 Play: – Har jeg Liverpool-tatovering? Ikke tro på alt du leser!

Hvor skal eventyret Lambert ende? Ta diskusjonen!