PÅ JOBB: Hertuginne Kate under en formell mottakelse i Canberra under den 18 dager lange Australia- og New Zealand-turen tidligere i år.  Foto: Scanpix
PÅ JOBB: Hertuginne Kate under en formell mottakelse i Canberra under den 18 dager lange Australia- og New Zealand-turen tidligere i år.  Foto: Scanpix

Hertuginne Kate får «rumpe-vakt» etter skandalebilde

Det britiske kongehuset tar ingen sjanser etter at tysk blad viste frem hertuginnens bakdel. 

Det ble rabalder da det tyske bladet Bild forrige uke publiserte et bilde av hertuginne Kates (32) siste rumpeglipp.

Glippen fant sted i Australia da Kate var på vei inn i et helikopter i Australia, og et vindkast tok tak i den florlette kjolen hennes og avslørte stumpen. 

Mens britisk presse valgte å ikke trykke det avslørende bildet av respekt for hertuginnen, klinte Bild til. 

Nå har Kate ansatt en kvinnelig sikkerhetsvakt som blant annet skal stanse pågående fotografer fra å ta lignende bilder, skriver Daily Mirror. 

ELSKER KJOLER: Hertuginne Kate og prins William ankommer flyplassen Ayers Rock i Yulara i Australia 22. april Foto: AP
ELSKER KJOLER: Hertuginne Kate og prins William ankommer flyplassen Ayers Rock i Yulara i Australia 22. april Foto: AP

– Vi har ikke råd til flere pinlige bilder som dette, sier en anonym kilde som ifølge nettstedet jobber på Buckingham Palace. 

Blir med på shopping

Vakten skal angivelig følge hertuginnen på blant annet shoppingturer for å passe på at hertuginnen kjøper «passende» kjoler, samt være med på offisielle oppdrag for å passe på at hertuginnen ikke viser mer enn hun skal.

Motebladet Elle fryder seg over saken, og skriver følgende:

– Vi håper at ryktene stemmer fordi «rumpe-vakt» klinger så bra. Som en Mary Poppins for kongelige rumper, kan vi bare forestille oss vakten som svever bak hertuginnen og holder nede skjørtekanten og synger «Supercalifragilisticexpialidocious».

Britisk presse nektet å kjøpe bildet som viste Kates bakdel, og Daily Mail kalte publiseringen av bildet både «smakløst» og «støtende».

Måtte gi fra seg toppløsbilder

I 2012 trykket franske Closer toppløsbilder av Kate, men ble i september samme år dømt til å gi fra seg bildene.

Bildene sto først på trykk i Closer, og siden var de også å se i den irske utgaven av avisa Daily Star og i det italienske ukebladet Chi.

I en rettslig høring sa parets advokat Aurelien Hamelle at fotografiene var tatt i et «svært intimt øyeblikk» og ikke hørte hjemme i offentligheten.

De famøse bildene viste hertuginnen mens hun soler seg toppløs på en terrasse. Bildene ble tatt av en paparazzo mens paret var på ferie i Frankrike. Bildene skal ha blitt tatt på svært lang avstand.

Ifølge AP krevde den franske domstolen at bladet ga fra seg alle digitale kopier bladet var i besittelse av, og la ned forbud mot videre publisering av bildene.