Alle disse er kjente og kjære bilmodeller for det norske
folk
Alle disse er kjente og kjære bilmodeller for det norske folk

Topp 20: Disse bilene er det flest av i Norge 

Finner du din bil på listen?

Ved inngangen til 2014 var det 4.980.051 kjøretøyer fordelt på 5.109.056 nordmenn.

Nesten ett kjøretøy per snute, med andre ord. Da er riktignok rubb og stubb av det som er registreringspliktig regnet med – alt fra mopeder til tilhengere.

Statistikk

Men uansett øker antall kjøretøy raskere enn befolkningsveksten. Slikt finnes det nemlig tall på. 

Med statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken som grunnlag har vi sett på hvilke personbiler det finnes flest av i Kongeriket Norge.

Velkjent vinner

Vinneren er VW Golf – med god margin. Hele 120.622 eksemplarer ruller av denne på norske veier. Ikke så rart kanskje. Denne bilen har nemlig fulgt oss helt siden 1974. Altså i 40 år…

Les mer om 40 års jubileet til VW Golf her: 

Bilen på andreplassen har også fulgt oss i en årrekke.

Den er familiebilen framfor noen i Norge de siste årene. Det finnes vel knapt en bil som har fraktet flere smårollinger i parkdress. Vi snakker VW Passat med nesten 90 000 eksemplarer.

Både Golf og Passat nyter naturligvis godt av at VW har vært tro mot navnene - og beholdt dem gjennom mange generasjoner. Det mangler ikke på konkurrenter som har skiftet navn både en og flere ganger. De taper i denne sammenhengen.

Verdens mest solgte på tredje

De to neste plassene kapret Toyota. Verdens mest solgte bilmodell Toyota Corolla med mer en 60 millioner eksemplarer totalt sett. Den finnes det 69.095 av  i norske garasjer.

Flere blir det nok ikke heller. Corolla skiftet for noen år siden navn til Auris. Dermed er Corolla nå en utdøende rase på norske veier, hvis da ikke navnet plutselig skulle komme tilbake.

Avensis følger så hakk i hæl med nesten 67.000 biler.

Femteplassen overrasker kanskje noen. Der finner vi nemlig Mercedes E-klasse ca.10.000 bak  Avensis. E-klasse har også vært med i mange år, og er generelt en bil som har langt levetid. 

Dette er hele topp-20 listen: 

Kilde: OFV
Kilde: OFV

  Les også: Kunne dette blitt en verdens mest solgte biler?