Mercedes CLS Shooting Brake er en av de lekreste stasjonsvognene på markedet. Den kostbare modellen har allerede rukket å dukke opp på bruktmarkedet - og det er mye penger å spare ...
Mercedes CLS Shooting Brake er en av de lekreste stasjonsvognene på markedet. Den kostbare modellen har allerede rukket å dukke opp på bruktmarkedet - og det er mye penger å spare ...

Nå er den på bruktmarkedet - og se prisen!

Dette er kanskje markedets peneste stasjonsvogn - prisene har stupt...

annonse

Det er ikke sååå lenge siden Mercedes lanserte stasjonsvognutgaven av firedørscoupeen, CLS. Den fikk navnet Shooting Brake - og er en av våre favoritter når det kommer til design og utstråling.

Men billig har den aldri vært. Snarere det motsatte. Den koster fort en million kroner om du spekker med det utstyret den bør ha.

Nå har de imidlertid begynt å dukke opp på bruktmarkedet - og bare se hvor gunstig du kan få en CLS Shooting Brake nå!

Les også: Design-Mercedes til under en tredjedel av nyprisen

Avslag: Over 300.000 kroner

Forhandleren som har denne stående i utstillingslokalet sitt, mener at prisen på nettopp denne bilen, om du kjøper den ny, vil komme på noen tusenlapper over 900.000 kroner. 

Det vil si at du har ekstrautstyr for rundt nesten 135.000 kroner. Ikke mer enn det bør være på en slik bil altså.

Det som er oppsiktsvekkende, er imidlertid at denne bilen, en 2013-modell med bare 15.000 kilometer på samvittigheten, selges for 598.299 kroner, ferdig registrert.

Mercedes CLS Shooting Brake på bruktmarkedet.
Mercedes CLS Shooting Brake på bruktmarkedet.

Så klart, det er mye penger for en bruktbil - men med så lav kilometerstand kan du nesten si at den er helt ny. 

Klikk her for å se hele annonsen

Et spørsmål om garanti

Hvis bilen hadde vært solgt ny i Norge, ville det bety at den hadde tapt seg 2.000 kroner per kjørte mil. Men, vi tviler på at dette er tilfelle.

I annonsen står det ikke noe om garanti - hvilket som regel betyr at det i alle fall ikke er norske garantivilkår, på 5 år, som gjelder.

Denne bilen ble registrert første gang i august 2012 - hvilket betyr at det mest sannsynlig er et par måneder igjen av den tyske nybilgarantien på to år.

Les vår test av CLS Shooting Brake her

Verdig cruiser

Hvilken Shooting Brake får du se for denne prisen - jo, det er naturligvis innstegsmodellen: 250 CDI.

Men du har 204 hk tilgjengelig, som sørger for 0-100 km/t på 7,8 sekunder. Ingen racerbil-akselerasjon, men du skal nok lete lenge etter en bil som gjør sprinten med større verdighet og komfort ...

Nettopp komforten er en av denne bilens største styrker - men om du bestiller den med justerbart understell kan du også hente fram sportslighet så det monner.

Les også: Denne Mercedesen er kåret til verdens vakreste bil

Begrenset plass

Plassen er imidlertid ikke imponerende - og det ser du jo egentlig før du åpner dørene. Designet har fått hovedprioritet - og det gjør blant annet at takhøyden i baksetet er begrenset.

Bagasjerommet er heller ikke så dypt eller bredt som en kanskje skulle ønsket seg.

Ryddig og pent design innvendig også.
Ryddig og pent design innvendig også.

Men du har 560 liters bagasjeplass til rådighet - og for mange holder det.

Les også: De 10 dårligste bilene de siste 15 årene

Fortsatt "hot"

Mercedes er dessuten skikkelig på gang når det gjelder å kutte forbruket. Dette flaket klarer seg faktisk med like over halvliteren på mila. Det står det respekt av.

Så her er dert altså mye å glede seg over. Men det aller viktigste for potensielle kjøpere av nettopp Shooting Brake, er kanskje at den fortsatt har nyhetens interesse.

Du kan banne på at du får noen lange blikk når stopper på butikken eller bensinstasjonen ...

Vakker bil i vakkert landskap.
Vakker bil i vakkert landskap.

Les også: Dette er bilene vi drømmer om å eie