IKKE MED SØNDAG: Franck Ribéry forut for kampen mot Paraguay på Allianz Riviera Stadium i NIce søndag. Foto: CLaude Paris, AP Photo
IKKE MED SØNDAG: Franck Ribéry forut for kampen mot Paraguay på Allianz Riviera Stadium i NIce søndag. Foto: CLaude Paris, AP Photo

Franske medier tviler på Ribérys VM-deltakelse

Bayern München-stjernens rygg skaper problemer for Frankrike.

Den franske stjernen Franck Ribéry sliter med tilbakevendende ryggproblemer, og var ikke en del av det franske laget som spilte 1-1 mot Paraguay søndag kveld.

TV-stasjonen France 2 spekulerer i at skaden er av så alvorlig art at Bayern München-spilleren nå etter all sannsynlighet blir tvunget til å se mesterskapet i Brasil fra tilskuerposisjon, skriver L'Equipe.

Ingenting offisielt er bekreftet, men mandag kveld må den endelige troppen tas ut.

MÅ HAN STÅ OVER?: Ifølge Frankrikes største sportsavis må Patrice Evra klare seg uten Franck Ribéry under VM. FOto: Patrick Kovarik, AFP
MÅ HAN STÅ OVER?: Ifølge Frankrikes største sportsavis må Patrice Evra klare seg uten Franck Ribéry under VM. FOto: Patrick Kovarik, AFP

SISTE: Sent søndag kveld melder Reuters at Ribéry ikke vil bli fjernet fra den allerede uttatte 23-mannstroppen.

– Enhver annonsering om at han trekker seg er prematur, skal en av de involverte rundt det franske laget ha sagt.

Les også: Her er de bekreftede VM-troppene

Deschamps: – Alt eller ingenting
Landslagssjef 
Didier Deschamps vil nok strekke seg så langt som mulig for å beholde sin største stjerne.

– Ryggproblemer betyr alt eller ingenting. Jeg vil ikke begi meg ut på det medisinske feltet, men vi vil gjøre alt vi kan for å få ham tilbake i best mulig form, sa Deschamps forut for søndagens kamp.

Selve kampen endte 1-1, etter at Antoine Griezmanns scoring i det 82. minutt ble utlignet av Paraguays Victor Cáceres minuttet før full tid.

TV 2s ekspert: – Et tap for underholdningsverdien i VM

TV 2s fotballekspert Petter Myhre skal kommentere mesterskapet, og han håper at Ribéry blir en del av Frankrike-troppen.

– Det vil være et stort tap for Frankrike der han er en av de viktigste spillerne, og også et tap for oss som skal følge VM. Han har vist gjennom de siste par sesongene at han er en klassespiller offensivt. Det er et tap for underholdningsverdien i VM, sier Myhre.

Ribery spilte kun 18 kamper fra start for Bayern München denne sesongen, og stod også over oppgjøret mot Norge på Stade de France i forrige uke.

– Vi er bekymret for Ribéry fordi vi ikke vet hva han har, sier tidligere landslagsback Bixente Lizarazu til franske medier.

– Jeg har allerede snakket om det og jeg har ikke noe nytt å tilføye. Vi vil gjøre alt vi kan slik at han er klar neste søndag, sa Deschamps etter kampslutt søndag.

Frankrikes siste treningskamp før mesterskapet spilles mot Jamaica neste helg, mens deres første VM-kamp går mot Honduras i Porto Alegre 15. juni.