Her er den, den tredje stjernen i Detektimen «Gullguttene», en Aston Martin DBS 1970-modell. Verdi: 5 millioner kroner. Foto: Newspress/ANB
Her er den, den tredje stjernen i Detektimen «Gullguttene», en Aston Martin DBS 1970-modell. Verdi: 5 millioner kroner. Foto: Newspress/ANB

Denne ble solgt for 5 millioner - ser du hvorfor?

Tips: Kanskje du skal spørre foreldrene eller besteforeldrene dine ...

annonse

To av de aller «tøffeste» filmstjernene på 1970-tallet het Roger Moore og Tony Curtis. Førstnevnte engelsk og kjent fra både James Bond og Helgenen, sistnevnte amerikansk og litt av en kvinnebedårer.

Og de var gullgutter – bokstavelig talt.

Les også: Mindre bot når du glemmer lapp i ruta

På nivå med Curtis og Moore


TV-serien «Gullguttene» handlet om en engelsk lord og en amerikansk millionær med litt for mye tid til overs. Den brukte de til å løse mysterier, gjerne på gamle slott og herskapsboliger.

Til og fra disse kjørte playboyene i passende kjøretøy. Curtis’ rollefigur ble utstyrt med en rød Ferrari Dino 246 GT, mens Moores rollefigur cruiset rundt i en gul Aston Martin DBS 1970-modell – sett på som seriens tredje stjerne.

Ikke overrasket

Bonhams auksjonerte bort den privateide bilen tidligere i mai, og som ventet ble det en heftig budrunde. Prisen endte til slutt på 533.000 pund, altså over fem millioner norske kroner, skriver siste.no.

– Jeg er ikke overrasket over interessen den tiltrakk seg, sier den nye eieren, Aston-entusiast Jeremy Levison.

Les også: Dekkene som tenker for deg

Du kan dra og se bilen

Han viser mer enn gjerne sitt nye «smykke» fram. Så om du var en fan av Gullguttene og befinner deg i London i midten av juli kan du ta bilen i nærmere øyesyn.

Da stilles den ut sammen med en rekke andre designperler i «Salute to Style» på Hurlingham Club ikke så veldig langt unna Fulhams hjemmebane Craven Cottage ved Themsen.

Gullguttene ble for øvrig sendt på NRK i 1971 og 1972, og sendt i reprise i 1985. TV3 har også kjørt en runde med de tøffe playboyene i 1992, og serien ble til slutt gitt ut på DVD i 2002.

Les flere bilsaker i siste.nos motormagasin her

Les også: Verdens dyreste parkeringsplass til salgs ...