Rekdal vil se mer galskap hos landslagsspillerne

Anders Konradsen scoret sitt første landslagsmål da han reddet uavgjort mot Russland.

Norge - Russland 1-1

Norge fikk regelrett juling av Frankrike og ble sendt hjem med 0-4-tap i bagasjen tirsdag.

Etter kampen var det et voldsomt fokus på det defensive spillet, og det tok ikke mer enn tre minutter før Norges forsvarere var i trøbbel mot Russland da Oleg Sjatov satte inn 1-0.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst.

Norge hadde problemer med å hanskes med Russlands innlegg og dødballer, men en lang fot fra Vegard Forren og gode redninger fra Rune Almenning Jarstein hindret flere russiske mål.

I stedet fikset Anders Konradsen uavgjort med det som var hans første landslagsmål.

– Det var veldig deilig. Det var et viktig mål, og jeg synes vi i det minste ikke fortjente å tape denne kampen. Det var godt for meg personlig å få mitt første landslagsmål, og så var det veldig viktig for gruppen også, som har jobbet hardt denne uken her, sier han til TV 2 etter kampen.

Fikk nye svar

Landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, virket fornøyd med forestillingen laget hans leverte, men så tydelig hvor skoen trykte.

– Igjen så er det jo veldig nyttig å spille slike typer kamper fordi vi møter et veldig godt lag. Vi hadde en nykomponert høyreside, og igjen synes jeg vi får en del gode svar, sier han. 

– Vi må fortsatt bli skarpere i begge bokser. Der ligger det forbedringspotensiale. Vi lar dem stå på kanten upresset, og der må vi bli bedre.

Vil se mer galskap

Vålerenga-trener, Kjetil Rekdal, mener slikt kan løses med mer galskap.

– Jeg savner galskap og litt voldsom energi, slik som Stefan Johansen har. Vi har for få slike. Vi må opp mange hakk i galskap, mener Rekdal, som også savner flere ledertyper.

VIL SE MER GALSKAP: Kjetil Rekdal vil se mer galskap og savner ledertyper på det norske landslaget.
VIL SE MER GALSKAP: Kjetil Rekdal vil se mer galskap og savner ledertyper på det norske landslaget.

– Dette går på type og karakter. Vi har mange unge, men vi må ta raske steg ellers blir vi overkjørt i kvalifiseringskampene. Det er veldig få som står frem, tar en stygg takling og skaper litt fyr i teltet. Det er litt trist fordi man må ha vinnertyper dersom man skal lykkes.

– Lekker som en sil

Allerede etter tre minutter var Norge i trøbbel. Da fikk gjestene stå upresset og sikte på høyrekanten. Det kan man slippe unna med dersom man markerer skikkelig i feltet, men når Norge heller ikke lyktes med det, fikk Oleg Sjatov sette inn 1-0.

– Vi lekker som en sil, kommenterte Morten Langli og fikk støtte av sin kommentatorkollega Petter Myhre.

– Igjen sliter vi med å ta ut folk i boksen, og igjen klarer vi ikke å nekte motstanderen å prikke innlegg uforstyrret, la ekspertkommentatoren til. 

– Jeg er enig i at vi skal ha en mer spillende spillestil, men da må vi i alle fall verne om de områdene vi ikke verner om nå, for nå renner målene inn. Det er bare flaks at vi ikke slipper inn mer enn ett  mål i dag, mener Rekdal. 

Jarstein holdt Norge inne i kampen

Gjestene fra øst bet seg merke i dette og lyktes gang på gang å komme til innlegg. Sjatov var ikke langt unna å bli tomålsscorer i det 15. minuttet.

Bare en glitrende redning fra Rune Almenning Jarstein gjorde at Denis Glusjakov, som hadde tatt løpet fra sin dype midtbaneposisjon, ikke la på til 2-0 like etter.

God Norge-periode

Etter de første 20 minuttene begynte Norge å ta mer og mer over banespillet uten å komme til de store sjansene. Den første muligheten kom da Mats Møller Dæhli slo en god crosser mot André Danielsen, men sistnevnte bommet med nedtaket.

Heller ikke Håvard Nielsen og Ruben Yttergård Jenssen skremte noen med forsøkene sine, og vertene fikk dermed ingen uttelling for en god periode.

Russland derimot, var farlige hver gang de fikk slå ballen inn, og etter 36 minutter fikk Sjatov nok en gang stå umarkert, men Vegard Forren fikk klarert.

Norge kunne fått med seg uavgjort inn til pause like etter da Håvard Nordtveit klemte til på et frispark fra langt hold. Igor Akinfejev i Russland-målet måtte gi retur, men ble ikke straffet for det siden ingen nordmenn jaget returen.

Russland best etter hvilen

Nordtveit fikk ikke like godt treff minutter etter at andre omgang var sparket i gang. 23-åringen bommet fullstendig da han skulle klarere, men ryddet opp selv.

Russland fortsatte imidlertid oppskriften de lyktes så godt med i første omgang, og etter 52 minutter var Maksim Kanunnikov stå helt alene bakerst i boksen. Volleyforsøket hans var løst, men hadde god retning før Forren steppet inn og fikk klarert.

Scoret sitt første landslagsmål

Etter en sjansefattig periode klarte Norge å svare med samme mynt som Russland. Morten Gamst Pedersen slo ballen inn fra venstrekanten. I boksen steg Anders Konradsen til værs og stusset inn 1-1 via stolpen.

Like etter satte Joshua King fart mot Russlands mål, men spissen ventet for lenge med avslutningen, som da gikk rett på keeper.

Noen få minutter senere holdt gjestene på å stilne hjemmefansen da Dzagojev fikk gå uforstyrret opp på et hjørnespark, men Jarstein var ute i full strekk og hindret Russland å ta ledelsen.

Dermed endte det 1-1.

Slik startet lagene:

Norge (4-4-2): Jarstein; Danielsen (Linnes 73), Nordtveit, Forren, Høgli; Samuelsen (Berisha 56), Konradsen, Yttergård Jenssen, Dæhli (Pedersen 46); Nielsen (King 71), Elyounoussi (Johansen 57).
Benken: Nyland, Hansen, Linnes, Ringstad, King, Johansen, Pedersen, Bjørdal, Tettey, Berisha, Braaten.

Russland (4-2-3-1): Akinfejev; Jesjtsjenko (Kozlov 46), Ignasjevitsj, Berezutskij (Semenov 74), Kombarov; Faizulin (Dzagojev 57), Glusjakov; Jonov (Kannunikov 46), Sjatov, Kokorin; Kerzjakov (Samedov 46).
Benken: Lodygin, Ryzjikov, Kozlov, Sjtsjennikov, Semenov, Denisov, Dzagojev, Granat, Zjirkov, Samedov, Kanunnikov