FÅR STØTTE: Russland-trener Fabio Capello mener Norge må ta tiden til hjelp.   AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FÅR STØTTE: Russland-trener Fabio Capello mener Norge må ta tiden til hjelp. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Høgmo får Capello-støtte

- Det norske laget trenger tid, sier trenerlegenden.

ULLEVAAL (TV 2) Fabio Capello måtte se seieren mot Norge ryke da Anders Konradsen steg til værs og stanget inn sin første scoring for det norske landslaget etter 78 minutter.

- Norge trenger tid
Likevel ga 67-åringen uttrykk for å være fornøyd da han holdt pressekonferanse umiddelbart etter kampen.

- Jeg er fornøyd med situasjonen. Men vi gjorde to dumme feil i dag. Det gjorde at de fikk sine to eneste sjanser i kampen, sier han.

På spørsmål fra TV 2 om han synes Norge er gode nok til å spille som de gjør, og om de har muligheten til å nå EM, ga italieneren sin støtte til Per-Mathias Høgmo.

Den norske landslagssjefen har gang på gang presisert at Norge er i en utviklingprosess, og at de trenger tid til å sette spillet.

Det er den russiske treneren enig i.

- Jeg snakket med den norske sjefen før kampen. Han prøver å gjøre noe annerledes. Norge er et ungt lag og veien til EM er vanskelig. De er et spennende lag som trenger tid, sier Capello.

FORNØYD: Fabio Capello.   AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FORNØYD: Fabio Capello. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

- De spilte raskt langs bakken og er et bra lag, la han til.

- Blir stående å se på
Nok en gang startet Norge kampen på verst tenkelig vis da Oleg Shatov sendte russerne i føringen etter bare tre minutter.

Scoringen kom etter nølende norsk forsvarsarbeid, noe som igjen satte fyr på forsvarskritikken som oppsto etter fadesen i Frankrike tidligere i uken.

Per-Mathias Høgmo innrømmer at forsvarspillet er en av de tingene som bekymrer han.

- Det bekymrer meg at vi gir bort innlegg som vi gjør. Vi blir stående og se på dem prikke inn innlegg. Der har vi et enormt utviklingspotensial og er noe vi vil jobbe med, sier han.