Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politioverbetjent Eirik Jensen har sittet varetektsfengslet siden slutten av februar. I forrige uke begjærte Spesialenheten kun to ukers videre fengsling for 56-åringen.

Begjæringen ble imidlertid avslått av Oslo tingrett, som kun tillot videre fengsling i én uke til. Det betyr Jensen skulle sluppet ut i dag, om det ikke var for at Borgarting lagmannsrett omgjorde avgjørelsen til Oslo tingrett etter en anke fra Spesialenheten.

– Vi har opplevd en dommer som har vært inspirerende opptatt av å gå saken nærmere etter i sømmene. Hun har stilt kritiske spørsmål om fremdriften og hva man mener konkret foreligger av bevisforspillelsesfare, sa Jens-Ove Hagen til TV 2 etter forrige ukes fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Eirik Jensen valgte via sin forsvarer Jens-Ove Hagen å anke avgjørelsen til Borgarting lagmannsrett til Høyesterett, som nå har avslått anken.

Høyesteretts ankeutvalg mener at anken ikke kan føre frem.

Det er ikke kjent om Spesialenheten vil kreve videre varetektsfengsling av Eirik Jensen, men de antydet før forrige fengslingsmøte at de ville være ferdig med den delen av etterforskningen som berørte bevisforspillelsesfaren innen 3. juni.

Det betyr at Jensen trolig slipper ut 3. juni, selv om siktelsen mot ham opprettholdes og etterforskningen fortsetter.

Eirik Jensen nekter straffskyld for siktelsen på grov korrupsjon.