Holdt på å sprenge UP i lufta

UP-sjefen: - Ble reddet av stor steinblokk.

Det var under arbeid med ny Sørkjos-tunnel at sprengladningen gikk av.
Foto: Ola Solvang, nordlys.no/ANB
Det var under arbeid med ny Sørkjos-tunnel at sprengladningen gikk av. Foto: Ola Solvang, nordlys.no/ANB

En UP-patrulje slapp med skrekken tirsdag morgen da en udetonert sprengladning gikk av på E6 der man jobber med ny tunnel gjennom Sørkjosfjellet.

Politiet opplyser at arbeidsuhellet skjedde i forbindelse med Sørkjos-tunnelen på E6. En udetonert sprengladning gikk av i forbindelse med gravearbeid.

Det skal ikke være personskade som følge av uhellet, skriver Nordlys:

Fred og ingen fare

En av Utrykningspolitiet sine biler befant seg seks meter fra ladningen i det den gikk av.

- Jeg har snakket med patruljen flere ganger allerede. Mannskapet er fysisk uskadd, men det er klart at de er rystet av hendelsen. Sprengladningen gikk av bare noen meter fra bilen. De sier til meg at de føler de ble reddet av at de var delvis i skjul av en stor steinblokk, sier Geir Marthinsen, distriktssjef for Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark.

På ulykkesstedet er det lysregulering og Marthinsen sier til Nordlys at patruljebilen kjørte på grønt lys da det smalt.

- De ante fred og ingen fare da det smalt.

Han forteller at det også er skader på bilen.

- Men bilen er ikke viktig.

Sprutet stein

Arbeidstilsynet og politiet etterforsker hendelsen.

Ifølge Nordlys-reporter Ola Solvang på stedet, skal en gravemaskin ha startet dagen med å rydde opp etter gårdagens siste salve.

- Der lå det igjen en ladning som ikke var detonert, og da grabben på gravemaskinen traff ladningen, gikk den av, forteller Solvang.

Ulykken skjedde 500 meter nord for småbåthavna i Sørkjosen.I det salven gikk av, var det normal trafikk forbi på stedet.

- Det skal ha sprutet stein over veien, men det skal ikke være snakk om skader på personell etter materiell, forteller Solvang.

E6 er sperret frem til området er klarert. Klokken 10.45 melder politiet om at veien er åpnet igjen.

Blindgjenger

Gudmund Løvli, prosjektleder i Statens vegvesen tok turen fra Alta til Storslett i går etter ulykken. Ut på dagen hadde han fått god kontroll på situasjonen.

- Det var en liten blindgjenger som gikk av. Det var snakk om mellom 600-800 gram. Mer enn nok til å gi steinsprut, Og hadde det vært mer, kunne dette gått langt verre, sier Løvli.

Han sier at gjennom 30 år i bransjen, har han bare opplevd dette to ganger før.

- Det skjer fra tid til annen, men vi har rutiner på dette, som ble fulgt i dette tilfellet. Man hadde en mistanke om en blindgjenger her som man prøvde å fyre av i går kveld, men det er tydelig at man ikke fikk med seg alt. Det er klart at når det skjer skvetter alle.

Ifølge Løvli tok gravemaskinføreren opplevelsen med fatning. Utover tirsdagen gikk arbeidet som normalt på stedet.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no - her: