Særpreget interiør som fortsatt står seg bra, selv om det er mange år siden dette var helt nytt.
Særpreget interiør som fortsatt står seg bra, selv om det er mange år siden dette var helt nytt.

Dette er virkelig mye bruktbil for pengene

Stor stasjonsvogn - med konkursrabatt.

annonse

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny hva tror du om Saab 9-5 stasjonsvogn til rundt 100.000 kroner? Ser ut som veldig mye bil for pengene, sammenlignet med Ford, VW og Toyota.

Er det vanskelig å få deler til disse? Bor tre timer fra svenskegrensa, så jeg kan ta servicer og reparasjoner der. Trenger en rommelig familiebil med god plass, litt stram familieøkonomi. Mvh Robert.

Blir savnet: Her er Broom-guttas Saab-minner

Benny svarer:

Hei Robert! Her snakker vi stor bil med konkursrabatt. Saabene har fått juling i bruktmarkedet de siste årene. Det begynte en god tid før konkursen - etter at dårlige nyheter begynte å hope seg opp. Og etter det endte med konkurs, har det bare gått en vei: Nedover.

For 100.000 kroner har du riktig mye å velge mellom, og i forhold til prisen får du helt klart mye bil for pengene her.

9-5 er en stor og komfortabel stasjonsvogn. Den har sjarm og særpreg - mange er også svært godt utstyrt, selv om du kan glemme siste skrik av luksus- og sikkerhetsutstyr.

Prutbar

Til 100.000 kroner får du typisk en 2006/2007-modell, med moderat kilometerstand. 9-5 fikk en facelift i 2006, jeg anbefaler å lete etter en bil etter denne.

Kvalitetsmessig var dette aldri verdens beste bil, men det skal sies at kvaliteten ble bedre med årene. Saab hadde problemer med registerkjeder, topplokk og toppakninger. Bremser og forstilling er også ting som bør sjekkes litt nøye. Sjekk også rust, særlig nederst i dørene.

Jeg mener at alder er viktigere enn kilometerstand på 9-5, i alle fall innen rimelighetens grenser. Det vil si at det er viktig å finne en så nye bil som mulig, enn en som har gått minst mulig.

Servicehistorikk og skikkelig oppfølging er også viktig. Saab har mange entusiastiske eiere som virkelig tar godt vare på bilene sine. Det klart beste er å kjøpe fra en av dem. Som regel får du et godt inntrykk av dette gjennom annonseteksten. Biler med mange eiere og rufsete historikk, ville jeg rett og slett holdt meg unna.

Vær også klar over at dette er en bilmodell det absolutt går an å prute på, særlig hvis du kjøper fra privatperson. Jeg anbefaler derfor at du setter deg godt inn i markedet først. Da bør det være gode muligheter for et skikkelig bruktbilkupp her.

Klikk her for å lese mer om 9-5 som bruktbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Saab 9-5 er mye og komfortabel stasjonsvogn - til hyggelig pris.
Saab 9-5 er mye og komfortabel stasjonsvogn - til hyggelig pris.

Bruktbil: Her er de beste og verste fra hvert merke:

Har du innnspill og erfaringer - skriv i kommentarfeltet under: