Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Valle (TV 2): Som TV 2 meldte mandag formiddag, er Kristofer Hæstad (30) ferdig i Vålerenga. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Midtbanespilleren er kjøpt ut av kontrakten med blåtrøyene - en femårskontrakt han signerte i 2011.

– Jeg er enig med klubben om å avslutte arbeidsforholdet etter denne måneden. Det var en tung avgjørelse å ta, sier Hæstad til TV 2.

– Er du kjøpt ut av kontrakten?

– Vi har kommet til en avtale som begge parter er relativt fornøyd med.

– Er det av hensyn til klubben eller deg selv at du gjør dette?

– Det er en totalvurdering. Klart at jeg gjerne skulle vært i klubben ut kontraktsperioden, men som situasjonen er nå for min egen og klubbens del, tror jeg alle parter er tjent med at det blir som dette.

Hæstads siste kamp for Vålerenga blir i cupen mot Lyn 4. juni.

Skader og lite spilletid
Som en av klubbens best lønnede spillere, har Hæstad måttet innfinne seg med en plass på benken denne sesongen. 30-åringen fra Kristiansand står ikke bokført med et eneste minutt Tippeliga-fotball i 2014.

– Har du følt på dette at du er den best betalte sammen med Muri og Hirschfeld, uten å spille?

– Selvfølgelig har jeg det. Det er ikke noe hyggelig. Jeg skulle gjerne bidratt, og klart det er tungt når man hele tiden får skadeproblemer og blir satt tilbake, sier Hæstad.

Han innrømmer at skadeplagene har hindret ham å komme tilbake på ønsket nivå. Nå ser han frem til å fullføre økonomistudiene.

– Jeg har ett år igjen av dem. Om det blir videre fotballspilling, eller om det blir jobb, har jeg ikke tatt noen endelig avgjørelse på. Jeg trenger tid på å samle tankene og snakke med familien, spesielt kona, for å høre hva hun tenker, sier Hæstad.

Frykter salg av superspiss
Økonomien i Vålerenga er alt annet enn god for tiden. Klubben sliter med å få inn nok penger, og supporterne har blant annet startet en innsamlingsaksjon for å redde klubbens eksistens. 

Vålerenga er allerede 15 millioner bak budsjettet for 2014. Uten penger inn, kan spillersalg bli et alternativ. Fansen frykter at toppscorer Vidar Örn Kjartansson kan forsvinne fra Ullevaal.

– Hvis ikke ting løser seg, så er spillersalg et av tiltakene en klubb har. Det sier seg selv at alle er til salgs. Kommer det bud må en vurdere det, sa daglig leder Stig-Ove Sandnes til TV 2 i starten av mai.