Glimt-profil sendt til sykehus etter stjernesmell

Papa Alioune Diaye gikk bevisstløs i bakken etter en kollisjon med Vikings Kristoffer Haugen. Midtbanespilleren er nå utskrevet.

Viking-Bodø/Glimt 2-3

STAVANGER/BERGEN (TV 2): Papa Alioune «Badou» Ndiaye (23) har vært Glimts beste spiller denne sesongen, og det var en strek i regningen at han måtte forlate banen i bortekampen mot Viking fem minutter før pause.

Stillingen var 1-1 da Badou gikk bevisstløs i bakken etter en stygg kollisjon med Kristoffer Haugen, og ble liggende nede til hjelpemannskapar bar ham av banen.

Badou ble sendt til sykehus, men søndag kveld ble han skrevet ut. 

– Jeg har det bra etter den fæle skaden mot Viking. Jeg er glad for at vi tok tre poeng og håper snart å være tilbake, skriver Badou på sin Facebook-side. 

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson var raskt borte hos Glimt-spilleren for å hjelpe til.

– Jeg så bare at han lå der med munnen igjen og at han var helt borte. Jeg så at han ikke pustet, så da åpnet jeg luftveiene og kjente etter at tungen var der den skulle, sier Sigurdsson til TV 2.

– Det er godt å høre at han ikke svelget tungen. Jeg har gått på livredningskurs og vet at det er viktig å frie luftveiene.

Badou kom til bevissthet da han mottok hjelp fra det medisinske personellet. I garderoben ble det besluttet at han skulle sendes til sykehus.

Etter kampen avdramatiserer Bodø/Glimts støtteapparat situasjonen.

– Han har ikke svelget tungen. Han har bare fått seg en smell i overkroppen og mistet bevisstheten. Han var ved bevissthet i garderoben og i ganske fin form, men  vi sendte ham på sykehuset for observasjon, sier manuellterapeut i Glimt Ronny Hansen til TV 2.

Sent søndag kveld forteller Hansen til TV 2 at Badou er utskrevet fra sykehuset i Stavanger. Han er ved godt mot, men har pådratt seg en hjernerystelse.

– Forferdelig å se

Bodø/Glimt-midstopper Vieux Sané har kjent Papa Ndiaye i mange år. De spilte også sammen i Senegal før de har møttes igjen hos de gulkledde.

Han forklarer at rapporten de fikk om Ndiayes tilstand i pausen var viktig for lagets snuoperasjon i andre omgang.

– Det var forferdelig å se noe slikt skje med en man har vært venn med i så lang tid. Jeg ble veldig glad i garderoben da vi fikk vite at han hadde det bra. Det gjorde det lettere for oss å gå ut på banen, sier Sané til TV 2.

– Det så forferdelig ut, men jeg har forstått at det går bra med ham og det er det viktigste, sier trener Jan Halvor Halvorsen.

– Jeg tror det er en hjernerystelse, men han ligger til observasjon nå.

Innbytteren ble matchvinner

Mange lurte på hvordan Bodø/Glimt skulle slå tilbake uten sin antatt beste spiller på banen, men innbytter Anders Karlsen viste at det var ingen grunn til bekymring. 

Han fylte definitivt skoene til Badou, og slo til med to glimrende langskudd som ga tellende resultat i målprotokollen. Det ble direkte matchvinnende i den sterke 3-2-seieren.

–Det ble bedre enn det man kan håpe på, sa Karlsen til C More etter kampen.

– Det var bare å legge dem i lengste, så det var bra de satt i dag. Vi visste at vi måtte være effektive dersom vi skulle vinne og det klarte vi.

God Viking-start

Viking kom best i gang hjemme, og kunne fort tatt ledelse da Vidar Nisja headet ballen i stolpen etter bare åtte minutter.

Ti minutter senere var vertene i føringen.

Jon Dadi Bödvarsson utkjempet Ndiaye i en duell, kom seg ned til dødlinjen og la inn foran mål. Der var Osita Henry Chikere som i sin første kamp for Viking noterte seg for en målgivende pasning da han headet ballen i beina på Björn Daníel Sverrisson som var helt alene foran et åpent mål.

BEKYMRET: Vikingtrener Kjell Jonevret under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og  Bodø Glimt på Viking stadion.
 
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
BEKYMRET: Vikingtrener Kjell Jonevret under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Bodø Glimt på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Islendingen hadde en enkel oppgave med å pirke ballen i mål.

Kontret inn utligning

De blåkledde måtte passe seg for kontringene til Bodø/Glimt, og de sviktet i den oppgaven etter 25 minutter.

Papa Alioune N’Diaye spilte en gjennombruddspasning som nyuttatt landslagsback André Danielsen burde stoppet, men som han på klønete vis lot gå gjennom til Trond Olsen. Den tidligere Viking-vingen slo inn foran mål, der var «Ibba» Laajab som fremprovoserte en god redning av Iven Austbø.

Austbø ble desorientert av det hele, og når returen havnet hos Moustapha Ndiaye var han ikke klar over hvor ballen var. Dermed kunne Glimt-spilleren sette inn utligningen via stolpen.

Viking i ledelsen igjen - Glimt slo tilbake igjen

Badous skade medførte selvsagt tillagt tid, og et halvt minutt på overtid i førsteomgang tok Viking ledelsen. Et strålende innlegg av Kristoffer Haugen fant Vidar Nisja som stupheadet Stavanger-laget i ledelsen.

Det var ikke ufortjent at Viking ledet til pause, men Bodø/Glimt er kjent for å være effektive og en trussel når de kommer i angrep.

Viking var det førende laget, men det var Glimt som utlignet fem minutter ut i andre omgang. Innbytter Anders Karlsen fikk ballen servert på 16 meter fra Trond Olsen og fyrte løs. Ballen gikk i keepers lengste hjørne og utenfor Austbøs rekkevidde.

God erstatter

Papa Ndiaye er i utgangspunktet et stort tap for Glimt, men Anders Karlsen gjorde alt for å tette hullet – og det gjorde han bra.

Etter 63 minutter satte han nemlig inn 3-2 for gjestene. En løs ball havnet hos Karlsen i returrommet som bredsidet ballen langs bakken og ned i hjørnet.

Hjemmelaget virket preget av å ha gitt fra seg ledelsen to ganger, og slet med å beholde initativet i kampen.

Etter Karlsens andre scoring trøblet vertene med å finne åpningene som skapte de helt store sjansene.

To ulike formkurver

Det som var en god førsteomgang fra Viking ble avløst av en meget god andreomgang fra Bodø/Glimt, som kontrollerte kampen.

På overtid fikk hjemmelaget en enorm mulighet etter et hjørnespark. Først ble det headet i en Viking-spiller rett foran mål, før returen ble dårlig foredlet og skutt rett på keeper.

Nå tår Stavanger-laget med fem strake kamper uten seier, mens Bodø/Glimt har vunnet fire kamper på rad.

– Vi hadde en masse ferskinger på banen i dag, men de jobber utrolig bra, og det var en fantastisk seier for oss, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til C More etter kampen.