Acosta så rødt for stygg takling da Start tapte

Kort tid etter utvisningen scoret Solomon Owello selvmål.

Start-Odd 0-1

På stillingen 0-0 på Sør Arena mistet Bismark Acosta hodet fullstendig. En hodeløs takling på Thomas Grøgaard med knottene først kunne vanskelig få et annet utfall enn det røde kortet han fikk av dommer Kristoffer Helgerud.

Odd-spillerne reagerte med sinne mot Acosta etter taklingen. Hadde den truffet annerledes kunne det endt med skade for Grøgaard.

– Det var en sugende takling med strake bein, beskrev Fredrik Strømstad i FotballXtra.

Det gjorde oppgave vanskelig for hjemmelaget, som heller ikke elleve mot elleve hadde briljert.

Minuttet etterpå tok bortelaget ledelsen etter et hjørnespark fra Elbasan Rashani. Ballen datt ned på to meter og etter klabb og babb gikk den via Start-forsvarer Solomon Owello og i mål.

Rødt kort og selvmål innenfor to minutter var hard kost.

Med en mann mer tok Odd over banespillet og rullet opp flere gode angrep, men i sluttminuttene klarte Start å sette inn en desperat offensiv og pumpet mange baller inn i Odds straffefelt. Gjestene ryddet for det meste greit unna, men på overtid var det litt panisk over det Odd foretok seg i egen boks.

I første omgang var Herolind Shala nær å ta Odd i ledelsen etter sju minutter, men alene med keeper skjøt han ballen like forbi stolpen. Han fikk muligheten etter et stygt balltap fra Solomon Owello.

Start hadde en god periode det siste kvarteret før pause. I det 32. minutt spilte Espen Hoff ballen videre til Zlatko Tripic, men fra 15 meter skjøt angriperen rett på Odd-keeper André Hansen. (©NTB/TV 2 Sporten)