TROR PÅ BRANN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener det vil løsne for Rikard Norling og hans menn snart. Foto: NTB scanpix
TROR PÅ BRANN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener det vil løsne for Rikard Norling og hans menn snart. Foto: NTB scanpix

Rekdal skryter av Brann: – De vil ta store steg når det løsner

Vålerenga-treneren mener Rikard Norling har gode ting på gang.

Brann Stadion/Bergen (TV 2): Brann kjempet tappert, men kom til kort nok en gang og tapte 2-3 for Vålerenga hjemme på Stadion søndag.

Tapet er deres tredje strake nederlag hjemme i Bergen, og det fjerde av fem mulige denne sesongen. 

Det har gjort at Brann nå ligger på kvalikplassen i Tippeligaen, med kun ett poeng mer enn tabelljumbo Sandnes Ulf. Det sier seg selv at stemningen i storforlangende Bergen ikke er på topp for øyeblikket.

– Brann må fortsette det de har på gang

Vålerenga-trener Kjetil Rekal maner likevel til ro mellom de sju fjell. Den tidligere landslagsstjernen mener nemlig sin svenske trenerkollega Rikard Norling snart vil knekke en kode.

– Jeg håper Brann fortsetter med det de har på gang nå. Det har jeg også sagt til Norling selv. De tankene han har satt inn i laget må han ikke slutte med, selv om det har gått litt trått. De spiller bra fotball og vil ta store steg når det løsner, sier Rekdal til TV 2.

Og fortsetter:

– Brann var meget gode den siste halvtimen. Det er spennende å se et Brann-lag som spiller fotball om dagen. De spiller en attraktiv type fotball, med mange unge spiller som kommer til å få en god utvikling i tiden som kommer. De har en 16-åring som scoret i dag igjen. Det er svært spennende.

Skryten blir tatt imot med et forsiktig smil av Norling selv.

– Det varmer litt i en trenersjel når Kjetil sier det. Men det forsvinner ganske fort også, sier svensken til TV 2.

For Brann-treneren var skuffet over utfallet av kampen.

– Jeg synes vi hadde fortjent å få med oss uavgjort. Vi hadde en 1. omgang som begynte bra, men så begynte vi å miste ballen og grepet. I 2. omgang fikk vi et tidlig mål mot oss, og vi måtte kjempe slik det har vært så mange ganger tidligere i år. Vi skaper mange gode sjanser, men det vil seg ikke, sier Norling.

Norling ville løpe innpå for å score

Frustrasjonen over sjansesløseriet var på et tidspunkt så stor at svensken vurderer å bytte seg selv inn.

– Jeg hadde noen ganger lyst til å løpe ut på banen selv og sparke ballen inn i mål. Jeg tror likevel ikke det hadde hjulpet så mye, sier Norling og smiler.

Han mener Brann må finpusse den siste delen av spillet sitt, skal det bli jubel for Brann-fansen igjen.

– Vi må konstatere at vi må passe på spillet vårt i den siste tredjedelen, både hjemover og fremover, sier Norling.

– Hva var det som manglet hos dere i dag?

– En trener som traff riktig på det, sier Norling åpenhjertig.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst er enig med Rekdal at Brann har mye ungt talent. Samtidig frykter han litt for konsekvensene hvis poengene uteblir utover sesongen.

– Det som bekymrer meg for Branns del er dersom dette blir en nedrykkskamp til høsten, så er det de unge som må ta ansvar. Dersom Tromsø rykket ned med et godt mannskap i fjor, så er ikke dette laget noe bedre, sier han.

Tidligere Brann-spiller Thorstein Helstad mener veteranene på laget nå på ta ansvar.

– Det er positivt med Håkon Lorentzen som har to mål på to hjemmekamper. De må imidlertid få med seg de eldre på laget også, for det er ikke bare ungguttene som kan dra hele lasset i Brann, sier han.