Stengel feiret som Kjartansson etter sin første Tippeliga-scoring

Vålerenga påførte Brann deres tredje strake hjemmetap.

Brann - Vålerenga 2-3:

Brann Stadion/Bergen (TV 2): Vålerenga snudde 0-1 til 3-2-seier over Brann i søndagens forrykende prestisjeoppgjør i Tippeligaen.

Seieren smaker utvilsomt godt for Oslo-laget etter tre strake uavgjortresultater. Nå ligger Vålerenga på 4. plass, bare ett poeng bak serietoer Strømsgodset.

For Brann er det neppe like mye jubel. Tapet er rødtrøyenes tredje strake på eget gress, og den gryende misnøyen i Bergen vil neppe avta etter denne kampen.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Stengel: – Deilig med scoring

En som i hvert fall gliste bredt etter kampslutt var Vålerengas Herman Stengel. Unggutten satte inn vinnermålet til gjestene etter vel 70 minutter. 

Se Stengels scoring - og feiring - i videovinduet øverst!

Det smakte naturlig nok svært godt.

– Nå har jeg hatt så mange kamper uten scoring, så det var deilig. Det var veldig gøy å vinne her i Bergen. Det var bra ramme rundt kampen, og det var ekstra gøy å foran Klanen. De var bra i dag også, sier Stengel til TV 2.

Unggutten feiret scoringen - som for øvrig var hans første i Tippeligaen - ved å gjøre det såkalte «Kjartansson-tegnet» med hendene.

Rekdal: – Vi hadde flaks

Men 18-åringen var - som de fleste Vålerenga-spillerne er - svært hemmelighetsfull over hva det hele betyr.

– Det er noe Vidar (Örn Kjartansson), jeg og de islandske gutta har. Det er bare bra.

– Men hva er det for noe?

– Det er Vidars tegn. Har får nok av spørsmål, så jeg tok den, sier Stengel kryptisk.

Kjartansson har tidligere forklart at tegnet er en gest han har sammen med kompiser hjemme på Island.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var også blid etter kampen.

– Vi hadde litt flaks i dag. Det var en jevn 1. omgang, og det begynte også bra i 2. omgang. Men så begynte Brann og kjøre oss hardt, og vi var rufsete. Det er lenge siden vi har vært under så hardt press som i dag, sier han til TV 2.

20-åring sendte Brann i ledelsen

Etter flere gode sjanser innledningsvis fikk endelig Brann ballen i mål etter 32 minutter. Unggutten Jonas Grønner fikk ballen utenfor 16-meteren etter en corner, vendte opp og dundret ballen i mål. Det var 20-åringens første Tippeliga-mål i karrieren.

Men Brann-fansen fikk knapt jublet ferdig før neste scoring var i boks. Denne gangen til Vålerenga.

For Nicolai Høgh brukte bare tre minutter på å utligne for Oslo-laget. Dansken fikk - som Grønner gjorde det - ballen i føttene på 16-meteren etter en corner. Høgh dro til og ballen trillet via et Brann-bein og inn i mål.

Scoringen ga tydelig Vålerenga-spillerne en energiboost, for de hvitkledde gikk hardt ut i 2. omgang. Kun to minutter gikk det før målkongen Vidar Örn Kjartansson tok ansvar - som så mange ganger før denne sesongen - og satte inn 2-1.

Islendingen gikk frem på et innlegg fra Rasmus Lindkvist og headet ballen kontrollert i mål.

Scoringen var Kjartanssons ellevte denne sesongen.

16-åring reduserte for Brann

Brann kjempet med de berømmelige nebbene og klørne for å utligne, og rødtrøyene rullet opp den ene store sjansen etter den andre. Både Erik Huseklepp, Amin Askar og Jakob Orlov hadde alle svære sjanser som burde ha vært satt i mål.

I stedet for Brann-scoring var det imidlertid Vålerenga som satte ballen i nettet. Vel 73 minutter var spilt da innbytter Stengel fikk ballen på kort hold og satte inn 3-1.

Fem minutter etter reduserte likevel Brann ved 16-åringen Håkon Lorentzen. Tenåringen hadde bare vært på banen i et par minutter før han fikk muligheten. Lorentzen satte først ballen rett på keeper, men returen ble ekspedert rett i mål.

Sluttspurten holdt likevel ikke for Brann. Dermed er det tredje strake tapet, og også det tredje strake nederlaget hjemme på Stadion, et faktum.

Før scoringene hadde begge lag store sjanser i innledningen, der Brann var det friskeste laget

Både Fredrik Haugen og Andreas Vindheim hadde hatt gode sjanser, men begge forsøkene ble stoppet.

Vålerenga var på sin side nær en sjokkstart allerede etter tre minutter, da Rasmus Lindkvist dro til i utsiden av nettmaskene.