ULV ULV: Bilde av dette ulveskinnet har blitt sett av over 60.000 personer på Facebook. Som følge av reaksjonene trekker butikken nå skinnet tilbake. FOTO: PRIVAT.
ULV ULV: Bilde av dette ulveskinnet har blitt sett av over 60.000 personer på Facebook. Som følge av reaksjonene trekker butikken nå skinnet tilbake. FOTO: PRIVAT.

Dette ulveskinnet skapte klagestorm på nettet

Ulveforkjemperne begynte å ule da skinnet ble lagt ut til salg. Nå legger butikken seg flat. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bilde publisert på Facebook-gruppen «Bygdefolk for rovdyr» (BFR) har satt sinnene i kok blant medlemmene.

Møbelringen-butikken i Hokksund har frem til og med i går hatt et ulveskinn til salgs i forretningen sin.

Etter at et bilde av ulveskinnet ble publisert på internett, føler daglig leder Ruben Amundsen (64) seg tvunget til å trekke skinnet tilbake fra butikken. Utsalgsprisen på ulveskinnet var 27.800,-.

– Det har vært voldsomme reaksjoner. Det kom helt uforberedt på, sier han til TV 2.

Over 60.000 visninger

– Jeg var innom butikken med sønnen min for å kjøpe en hylle. Plutselig så vi ulveskinnet, og begge to tenkte «hva er dette?». Denne må jo være falsk, tenkte vi, sier Silje Storm Fredriksen (40) til TV 2.

Silje og sønnen (11), som begge er opptatt av dyrevelferd, spurte betjeningen om skinnet var ekte, noe de bekreftet.

Hun tok et bilde av ulven og la det ut på Facebook på fredagen. Bildet ble snappet opp av BFR, og i løpet av helgen har responsen på siden helt av.

IKKE LENGER TIL SALGS: Etter oppstyret rundt ulveskinnet, har daglig leder Ruben Amundsen bestemt seg for at skinnet ikke skal selges. FOTO: PRIVAT.
IKKE LENGER TIL SALGS: Etter oppstyret rundt ulveskinnet, har daglig leder Ruben Amundsen bestemt seg for at skinnet ikke skal selges. FOTO: PRIVAT.

«Vi har fått vite at Møbelringen i Hokksund selger skinnet av ulv (fell) som enten er skutt eller fanget i felle! Dette mener Bygdefolk for rovdyr er fullstendig uetisk og støtende! Ulv er et fredet rovdyr i Norge. Vi følger opp saken mandag morgen hvor vi tar kontakt med Møbelringen for å finne ut hvor ulveskinnet kommer fra og hvordan ulven er drept, og om de selger ulvefeller i flere av forretningene i kjeden sin. Vi oppfordrer også dere til å sende en mail til Møbelringen eller ringe dem og gi beskjed om hva dere synes om dette!» skriver Bygdefolk for rovdyr på Facebook-siden sin.

Gruppen oppfordrer personer til å ta kontakt med butikken, og bildet har blitt delt av over 500 personer, og har over 200 kommentarer. Lederen i BFR sier til TV 2 at 60.000 personer til nå har sett innlegget. 

På Twitter varsler Dyrevernalliansen at de også vil ta saken opp med butikken.

Butikken beklager

Ruben Amundsen sier til TV 2 at han beklager om noen føler seg støtt, og understreker at det kun var forretningen hans i Hokksund som tilbydde skinnet.

Han beskriver seg selv som dyrevenn, og sier at ulven er lovlig felt i Canada, noe han har papirer på.
– Jeg trodde dette var greit. Alt er lovlig gjort, men skinnet vil aldri bli solgt. Det er vekk nå, sier han.
Ulvepelsen kjøpte Amundsen av importøren Erik Grathus AS på en messe på Lillestrøm. Skinnimportøren sier at skinnet er helt lovlig.

– Skinnet stammer ikke fra fellefangst. Det har blitt skutt under lisensjakt i Canada, sier Erik Grathus til TV 2.

Lederen for BFR, Lars Erik Lie sier at de ikke visste noe om ulveskinnet da de publiserte bildet på nettsidene sine.

På generelt grunnlag er de motstandere av jakt på ulv og bruken av ulveskinn, spesielt siden dyret er fredet her i landet.

– Det er i seg selv etisk og moralsk betenkelig å selge et ulveskinn for så mye penger. Det kan gi folk her hjemme tanker i hodet om at det er god butikk i dette, sier han til TV 2.

Hva synes du om å selge ulveskinn som er felt lovlig i utlandet? Diskuter i kommentarfeltet under saken!