Stabæk raknet da keeperdebutanten (19) ble utvist etter fire minutter

Med debutant Borger Thomas utvist tidlig ble det tøft for Stabæk på besøk hos Lillestrøm i eliteserien fredag. Gultrøyene vant 5-1.

Lillestrøm-Stabæk 5-1

Tippeliga-debutant Borger Thomas i Stabæk-buret ble utvist etter tre minutter mot Lillestrøm i lørdagens eliteseriekamp. Erstatter Simen Omholt-Jensen fikk mye å stri med i 1-5-tapet.

De to lagene kjemper begge høyt oppe på eliteserietabellen, og det var derfor ikke utenkelig at lørdagens kamp skulle by på dramatikk. Men den første omgangen var over all forventning i så måte.

Fikk trøst av Bradley

Etter tre minutter fikk Thomas direkte rødt kort etter å ha felt Petter Vaagan Moen, som var på vei rundt ham. Erstatter Omholt-Jensen, også han debutant, skulle heller ikke få noen god dag på jobben, selv om den påfølgende straffen ble satt i tverrliggeren.

– Jeg sa til ham at jeg har sett det samme skje med rutinerte, eldre keepere. Det er en del av det han skal lære. Vi skal ta med oss noe fra dette og komme oss videre, sa Stabæk-trener Bob Bradley om sin utviste keeperdebutant til C More.

– Misfornøyd med hele kampen

I løpet av de første 45 minuttene måtte erstatter Omholt-Jensen plukke tre baller ut av nettet. Ruben Gabrielsen, Erling Knudtzon og Moryke Fofana ordnet scoringene etter tur, mye takket være en solid Vaagan Moen i god vårform.

Tommy Høiland sørget for 4-0 med et drøyt kvarter igjen, før Luc Kassi scoret Stabæks trøstemål noen minutter senere. Fem minutter før slutt satte innbytter Høiland punktum punktum med sitt andre mål.

– Jeg er misfornøyd med hele kampen. Lufta går ut av oss når vi får utvisningen imot. Vi lar dem styre kampen. En dårlig kamp hele veien, sa Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland til C More. (©NTB)