Her er det MYE penger å spare

Familiens drømmebil har hatt verditap - som du kan juble for.

BMW står bak en familiebil mange trakter etter - nemlig den tøffe, men samtidig både praktiske og romslige 5-serien. Er den i tillegg utstyrt med både 4x4, webasto, automatgir og M-pakke, ja, da er det for mange en våt drøm.
BMW står bak en familiebil mange trakter etter - nemlig den tøffe, men samtidig både praktiske og romslige 5-serien. Er den i tillegg utstyrt med både 4x4, webasto, automatgir og M-pakke, ja, da er det for mange en våt drøm.

BMW 5-serie stasjonsvogn, med automatgir, full M-pakke, firehjulstrekk, "alt" utstyr og 3-liters dieselmotor på 258 hk kostet ikke knappenåler og glansbilder som ny i 2011. Med mindre du tilfeldigvis hadde nettopp knappenåler og glansbiler til en verdi av rundt 1,2 millioner kroner da ...

Det var nemlig prisen BMW forlangte fra norske kunder som bestilte tilsvarende den bilen vi omtaler her. 

Men nå, bare tre år senere, kan du få en tilsvarende bil til godt under halv pris.

Her snakker vi dermed om en prisreduksjon tilsvarende et verditap på over 200.000 kroner i året.

Les vår test av BMW 5-serie xDrive her

Ikke helt rettferdig

Men å kalle det rent verditap her, blir naturligvis ikke riktig, ettersom dette er en bil som er bruktimportert.

Således er ikke verditapet reelt. Og du får ikke med den nybilgarantien som BMW i Norge hadde på disse bilene fra 2011.

Den har dessuten rukket å rulle nesten 100.000 kilometer - og det er ikke med vinterdekk. 

Klikk her for å se hele annonsen

258 hk

Men det loves at bilen kommer rett fra BMW-forhandler, med full historikk og NAF-test.

Dessuten får du her den svært spenstige 3-literen som byr på 258 hk. Det sørger for at denne stasjonsvogna har sportsbil-ytelser.

0-100 km/t er unnagjort godt ned på sekstallet - og takket være firehjulstrekken, er det ikke store forskjellen om det blir litt glatt heller.

Alt utstyr? Nope

På utstyrssiden er det alltid litt irriterende å lese annonser merket med "alt utstyr", når det ikke er det. Det gjelder denne også. For eksempel mangler back seat entertainment-pakken.

Når sant skal sies, er det vel knapt noen moderne BMW-er som med rette kan smykke seg "alt utstyr" i tittelen, uten å overdrive betydelig.

Men her er det i alle fall snakk om mye utstyr, og dessuten det meste av viktig utstyr. Komfortseter, head up, webasto, adpative cruise og kamera både her og der.

Denne kan med rette kalles "utstyrsbombe"

Fargevalg

En sort 5-serie med M-pakke blir sjelden feil - og med blanksorte lister rundt de mørke vinduene ser den ekstra sinna ut.

Vi tilhører dessuten den gruppen av befolkningen som synes det er fint med litt andre farger på interiøret enn bare sort.

Vårt tips: Løp og kjøp. Denne blir nok ikke liggende lenge ... 

Dette er Norges mest populære bruktbil