RBK anker - Strandberg får spille mot Godset

Anken blir tidligst behandlet i løpet av neste uke.

Stefan Strandberg fikk to kampers karantene etter stemplingen av Aaron Samuel. Nå har Rosenborg bestemt seg for å anke dommen.

Det bekrefter Erik Hoftun overfor TV 2.

– Det er ikke bra det Stefan gjør, men vi synes straffen er for hard. Derfor anker vi. Utover det ønsker vi ikke å ta noen dialog i media, vi har sagt det vi mener til forbundet, sier han.

Samtidig betyr dette at Stefan Strandberg faktisk får spille lørdagens tøffe bortekamp mot Strømsgodset i Drammen. Ifølge rbk.no har Norges Fotballforbund fredag varslet Rosenborg om at anken tidligst blir behandlet i neste uke - og at straffen først vil tre i kraft etter at den er behandlet.

Det er svært godt nytt for Rosenborg, som har slitt både med å vinne fotballkamper og ha nok forsvarsspillere friske i forkant av Godset-kampen. Samtidig betyr dette at Rosenborg har kjøpt seg litt tid til å få forsvarsspillerne friske. Neste Tippeliga-kamp er først 9. juni.

- Hva er grunnen til at dere anker, Erik Hoftun?

- Det er fordi vi er uenig i straffen. Men noe mer enn det vil jeg ikke ta i media, sier Hoftun.

Sjokkert over utestengelsen

Det var i kampen mellom Rosenborg og Sarpsborg at Strandberg tråkket på Samuel. Det kvalifiserte til to kampers suspensjon ifølge NFF.

Strandberg reagerte med overraskelse da han fikk vite om suspensjonen.

– Hva skal man si? Jeg er først og fremst veldig, veldig overrasket. Det er mange ting som skjer ute på banen som er verre enn dette, men de høye herrer ville vel statuere et eksempel ettersom vi var innblandet i en lignende episode før i år (Dorsin mot Odd, journ. anm.). Men det kan bli spennende framover om de skal begynne å ta alle slike saker. Da kan det bli mange utestengelser, sa Stranberg da.

Norges Fotballforbund begrunnet avgjørelsen på følgende måte:

– Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at Disiplinærutvalget finner det godtgjort at Strandberg etter en duell i feltet bevisst tråkker på (stempler) en motspiller som ligger på bakken. Utvalget legger til grunn at hendelsen ikke skjer i kamp om ballen. En slik handling er klart i strid med prinsippene for Fair Play og tilsier en streng reaksjon i henhold til gjeldende retningslinjer, skriver Forbundet.

- I formildende retning er det sett hen til at stemplingen ikke fremstår som spesielt hard eller har særlig skadepotensial. Videre vises det til at Strandberg etter det opplyste umiddelbart beklaget hendelsen overfor motspilleren ute på banen, heter det videre.