Møller Dæhli: – Du vil alltid spille på øverste nivå, det sier seg selv

Men supertalentet har ikke planer om å forlate Cardiff selv om det ble nedrykk.

Etter Cardiff-nedrykket har det gått rykter om storklubber har Mats Møller Dæhli på radaren, men 19-åringen har ingen planer om å forlate klubben.

– Jeg har kontrakt med Cardiff i to år til, det er det eneste jeg forholder meg til, sier Møller Dæhli til TV 2.

– Det blir ikke noen personlige nedtur å spille i Championship?

– Du vil alltid spille på øverste nivå, det sier seg selv, men når vi rykker ned så gjør vi det som et lag. Da må vi være profesjonelle og prøve å komme oss opp igjen, sier han.

– Godt fornøyd

19-åringen kan se tilbake på en sesong som har vært meget god for ham personlig.

– For min egen del har jeg hatt bra utvikling i Molde og Cardiff. Personlig er jeg godt fornøyd med hvordan jeg har utviklet meg og hvordan jeg har spilt. Jeg satte meg som mål før jeg kom til Cardiff om at jeg skulle spille meg til fast plass på laget. Det klarte jeg, men det var selvfølgelig veldig tungt å gå ned, sier han.

– Hva er du blitt bedre på i England?

– Jeg føler jeg har utviklet det jeg allerede er god på, og selvfølgelig har jeg ting å jobbe med. Det gjelder både defensivt og avslutninger, men det å føle at du kan være deg selv på det øverste nivå, og av og til være med å prege en Premier League-kamp, har vært gøy å se. Det har vært en fin erfaring å ta med seg, sier Cardiff-spilleren.

Fornøyd med å jobbe under Solskjær

Han setter pris på å jobbe under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha ham som trener. Han har gitt meg sjansen til å vise meg frem i både Molde og Cardiff. Han har gitt meg tillit. Jeg føler jeg har utviklet med mye under ham.

Det er også landslagssjef Per-Mathias Høgmos oppfatning.

– Jeg er enig i at Mats har gjort det bra i Premier League og har det nivået, men samtidig er han i en klubb som er bra for ham. Han har en veldig god trener som har tro på ham og gir ham tillit, så han har overhodet ikke vondt av å spille i Cardiff om det skulle bli slik, sier Høgmo.

Se langslagets pressetreff i opptak: