FLYR HØYT: Vidar Örn Kjartansson feirer en av sine ti scoringer i Tippeligaen denne sesongen.
FLYR HØYT: Vidar Örn Kjartansson feirer en av sine ti scoringer i Tippeligaen denne sesongen.

Vålerenga-komet trodde han skulle til Brann

I stedet endte han opp som Tippeligaens toppscorer for Vålerenga.

Vidar Örn Kjartansson (24) har vært en av de store profilene i årets Tippeliga. Vålerenga-spissen står med 10 mål på 10 kamper, og han er en av hovedgrunnene til at Oslo-klubben henger med i toppsjiktet av Tippeligaen.

Det var slett ikke sikkert at Kjartansson skulle velge Vålerenga da han kom til Norge. Spissen trodde lenge han skulle til Brann, skriver BA.

– Jeg har hørt om interessen. Jeg trodde faktisk jeg skulle til Brann og trene og se på forholdene. Men ingenting skjedde, og da gikk jeg til Vålerenga i stedet. Jeg er glad for det valget, sier Kjartansson til avisen.

Se Brann-Vålerenga på TV 2 og tv2sumo.no søndag klokken 19!

I etterpåklokskapens lys kunne Brann, som står med fattige åtte poeng på ti kamper, definitivt trengt en spiller Kjartansson på topp. Bergensklubben har bare scoret 11 mål så langt i Tippeligaen - ett mer enn Kjartansson.

Islendingen valgte å dra på prøvespill i Celtic da han ikke hørte noe fra Brann. 24-åringen fikk ikke kontrakt med den skotske storklubben, og da valgte han å slå til på et stående tilbud fra Vålerenga.

Kjetil Rekdal sier til BA at han tror Kjartansson uansett ville valgt VIF.

– Jeg tror ikke Brann hadde hatt mulighet, for det var klikk med en gang, både med gruppen, byen og alt sånt. Jeg tror ikke han hadde gått til noen andre klubber med mindre VIF måtte trekke seg tilbake og ikke hadde hatt råd, sier Rekdal.