Den britiske avisen The Guardian skriver at Wayne Roone (28) skal ha samtaler med psykiateren Dr. Steve Peters før VM i Brasil.  REUTERS/Rafael Marchante
Den britiske avisen The Guardian skriver at Wayne Roone (28) skal ha samtaler med psykiateren Dr. Steve Peters før VM i Brasil. REUTERS/Rafael Marchante

Rooney får psykiater-hjelp før VM

Englands stjernespiss gjør alt for å levere godt spill i Brasil.

Den britiske avisen The Guardian skriver at Wayne Roone (28) skal ha samtaler med Dr. Steve Peters før VM i Brasil.

Peters er Liverpools klubb-psykiater. Han er nå hyret av Det engelske fotballforbundet (FA) for å ta vare på Rooneys og resten av den engelske troppens mentale helse under mesterskapet.

Rooney vil måtte bære presset som Englands største stjerne. De siste turneringene har ikke spissen klart å levere på banen når det gjelder som mest. I går skrev tidligere lagkamerat Paul Scholes at han tror Rooneys karriere kan være på vei ned.

– Wayne spilte for Everton som 16-åring i 2003. Siden den gang har han spilt i EM i 2004, to VM-sluttspill, Premier League og Champions League hver eneste sesong for United. Det er mulig han er utslitt. Waynes karrieretopp kan ha kommet tidligere enn hva man forventer hos fotballspillere, som pleier å være på topp som 28-29-åringer. For Wayne kan det ha vært da han scoret 27 mål i 2011/12-sesongen. Da han var 26, skriver Scholes i sin blogg.

Har et åpent sinn

Rooney skal ha blitt imponert over en tale Steve Peters holdt under en treningsleir nylig. Liverpool-kaptein Steven Gerrard skal også ha blitt spurt om råd. 

– Når du går inn i et mesterskap, tror du at du kommer til å gjøre det bra. Du føler egentlig ikke presset, men kanskje du gjør det på innsiden uten å merke det, sier Rooney, ifølge The Guardian.

Rooney sier også han ikke ser noen grunn til ikke å oppsøke psykiateren.

– Jeg kommer til å snakke med ham og se om det kan hjelpe. Hvis jeg kan få noen ekstra prosent ut av det, er det verdt det.

Vet han har spilt dårlig

United-spissen skal være helt frisk fra lyskeskaden som har plaget ham i det siste. Han er også klar over at han ikke har imponert mange med sitt spill i store turneringer.

– Jeg vet når jeg har spilt dårlig. Fortsetter det i Brasil, finnes det ingen unnskyldninger, påpeker Rooney selv. 

28-åringen er også klar på at dette nok er den siste store turneringen for en spiller i hans alder. Så spørs det om det betyr at han mener EM om to år er en mindre turnering. Mange har spilt mesterskap som 30-åringer eller eldre.