– Vi skjønte dette var heftig! 

LOS ANGELES (TV 2): Norske William (28) er mannen bak monsterhiten «Am I Wrong». 

– Det var vel en helt vanlig tirsdag på Vålerenga, starter musikkprodusent William Wiik Larsen da han fortalte TV 2 hvordan monsterhiten «Am I Wrong» ble til.

Popduoen Vincent Dery og Nicolay Sereba, bedre kjent som Nico & Vinz, er i ferd med å skrive norsk musikkhistorie med låta «Am I Wrong». Sangen er i ferd med å toppe Bilboard-lister og Itunes, og sist helg spådde det amerikanske musikkbransjenettstedet Billboard at låten kan bli en av sommerens største hiter.

Foto: Tor Gunnar Berland
Foto: Tor Gunnar Berland

– Vi skjønte det ble heftig

– Vi hadde begynt å gjøre noen låter og Nico og Vinz hadde hørt mye på afrikanske ting. Jeg har alltid vært fan av Paul Simon og Graceland-albumet, som er spilt inn i Sør-Afrika, så på et eller annet punkt så klikket det...ja, det er det vi burde gjøre. 

– Jeg tror det var låt nummer to som vi gjorde og plutselig så skjønte vi at dette er heftig.

Vant amerikanske The Voice med låta «Am I wrong»

Forrige uke vant Josh Kaufman amerikanske The Voice etter å ha fremført låta «Am I Wrong». Og i TV-studio under finalen satt Nico, Vincent og William.

– Det var dritgøy. Vi tenkte det var kult og at han Josh lå bra an, så når han vant var det helt sykt. Det var dritbra at vi var der og at Nico og Vinz ble filmet, sier William.

Men så langt er det få som kjenner gutta igjen på gata.

– Bransjefolk kjenner dem igjen, men vi er ikke på det punktet hvor vi ikke kan gå i butikken. Det er ikke noe stress, det kommer nok senere, smiler William.

Suksessen bak 

Hva har dere skjønt som ikke vi har hatt i norsk musikk før?

– Jeg tror det er en bra greie at gutta er kule og har en internasjonal appell med måten de er på. Enten om du er 6 år eller om du er 60 år så er det mulig for folk å like det, for musikalsk sett er det universelt. Så jeg tror det har vært en nøkkel. 

På tross av suksessen er gutta moderate med feiringen.

– Vi bare fortsetter å jobbe. Det har vært rolige feiringer. Vi har tatt en high five i studio så har vi fortsatt å jobbe. Det er stilen, ler William.