KAN FÅ DEBUTEN: Vikings Andrè Danielsen kan få sin debut på A-landslaget i en alder av 29 år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KAN FÅ DEBUTEN: Vikings Andrè Danielsen kan få sin debut på A-landslaget i en alder av 29 år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Danielsen inn i  landslagstroppen: – Jeg trodde min tid var forbi

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har hentet inn nok en ny spiller i landslagstroppen.

Torsdag hentet Høgmo inn André Danielsen fra Viking til landskampene mot Frankrike og Russland, skriver NFF i en pressemelding.

Det betyr at Danielsen i en alder av 29 år kan få sin debut for A-landslaget.

Kan få debuten
Viking-spilleren har aldri fått med seg en kamp for A-landslaget tidligere, men står med sju kamper for U21-landslaget i tillegg til 18 andre aldersbestemte landskamper.

Danielsen slutter seg til troppen etter Vikings kamp mot Bodø/Glimt søndag.

Viking-spilleren innrømmer overfor TV 2 Sporten at han ble overrasket over å bli hentet inn i A-landslagstroppen.

– Det var veldig overraskende, men også veldig kjekt. Jeg hadde ikke regnet med å bli tatt ut nå, sier Danielsen til TV 2 Sporten.

Og slår fast:

– Jeg trodde min tid var forbi, for de blir jo bare yngre og yngre de spillerne som blir hentet opp på A-landslaget, innrømmer han.

– Er nok hentet inn som høyreback
29-åringen har hele sin karriere spilt på midtbanen, men ble foran årets sesong omskolert til høyreback av trener Kjell Jonevret.

Der har Danielsen spilt så godt at han nå altså blir belønnet med plass på Norges A-landslag.

– Jeg regner med at jeg er hentet opp på A-landslaget som høyreback, men jeg spiller uansett der jeg får beskjed om å spille. Det tar jeg litt som det kommer. Jeg gleder meg til å trene med A-landslaget, det er hyggelige folk og det er gøy å spille, sier Danielsen, som frem til årets sesong alltid har spilt på midtbanen.

– Jeg visste at jeg skulle takle å spille på høyrebacken. Men at jeg blir tatt ut nå har nok også sammenheng med at at klubben har gjort det bra, poengterer han.

Danielsen gleder seg over at sin gamle lagkamerat i Viking, Jone Samuelsen, også er med i troppen.

– Det er hyggelig. Det blir nesten som i gode, gamle dager, smiler han.

Flere forfall
Tidligere har Høgmo hentet inn Joshua King (Blackburn Rovers), Valon Berisha (Red Bull Salzburg) og Jone Samuelsen (Odd) som nye spillere i troppen

Landslagssjefen har mottatt forfall fra henholdsvis Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Jonathan Parr (Crystal Palace), Yann-Erik de Lanlay (Viking) og Moa (Stuttgart).