To kamper for Stefan Strandberg

- Nå fikk vel de høye herrer litt oppmerksomhet, sier en skuffet RBK-stopper.

Stefan Strandberg ilegges to kampers karantene etter stemplingen av Aaron Samuel.

- Hva skal man si? Jeg er først og fremst veldig, veldig overrasket. Det er mange ting som skjer ute på banen som er verre enn dette, men de høye herrer ville vel statuere et eksempel ettersom vi var innblandet i en lignende episode før i år (Dorsin mot Odd, journ. anm.). Men det kan bli spennende framover om de skal begynne å ta alle slike saker. Da kan det bli mange utestengelser, sier Stefan Stranberg.

I en pressemelding torsdag ettermiddag begrunner Norges Fotballforbund avgjørelsen på følgende måte:

- Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at Disiplinærutvalget finner det godtgjort at Strandberg etter en duell i feltet bevisst tråkker på (stempler) en motspiller som ligger på bakken. Utvalget legger til grunn at hendelsen ikke skjer i kamp om ballen. En slik handling er klart i strid med prinsippene for Fair Play og tilsier en streng reaksjon i henhold til gjeldende retningslinjer, skriver Forbundet.

- I formildende retning er det sett hen til at stemplingen ikke fremstår som spesielt hard eller har særlig skadepotensial. Videre vises det til at Strandberg etter det opplyste umiddelbart beklaget hendelsen overfor motspilleren ute på banen, heter det videre.

- Har aldri forsøkt å skade noen

TV 2 Sporten var i kontakt med Stefan Strandberg allerede i forbindelse med Rosenborgs trening torsdag formiddag. Da var sørlendingen trygg på at han kom til å slippe unna karantene.

- Jeg blir sjokkert om jeg får karantene, var beskjeden fra Strandberg.

I ettertid framstår RBK-stopperen mer skuffet og irritert.

- Nå har jeg spilt fem-seks sesonger og rundt 120 kamper. Selv om jeg er tøff i stilen tror jeg alle har sett at jeg aldri har gått inn for å skade noen.  Jeg aner ikke hvem som har gitt meg denne straffen, og har selvfølgelig respekt for at de gjør jobben sin, men dette synes jeg er feil. Men det er de høye herrer som bestemmer, og de fikk vel litt oppmerksomhet nå, sier Stefan Strandberg.

Han tar selvkritikk på at han i det hele tatt berørte Samuel, men mener han aldri var i nærheten av å skade han.

- Det hele starter med en latterlig dårlig dommeravgjørelse. Jeg blir litt forbannet og sier fra. Jeg er borti han for å irritere han litt, og det angrer jeg på, men det er bare så vidt vi toucher. Bare i den kampen skjedde det langt verre ting mellom meg og han, sier Strandberg.

Får trenerstøtte

Allerede etter 1-1-kampen i Sarpsborg var Strandberg klar på hva som faktisk skjedde.

- Jeg gjorde det ikke med vilje, men jeg vet jeg var borti han. Derfor gikk jeg også bort og sa unnskyld med en gang, sa sørlendingen til TV 2.

I etterkant av dagens trening på Lerkendal var Per Joar Hansen klar på at hans elev var uskyldig.

- Jeg har fått Stefans versjon, og jeg stoler på det når han sier det ikke var med mening. Det er mange slike situasjoner i en sånn kamp, så hvis folk skal bli avstengt for sånne ting, så blir det veldig mange avstengninger i Tippeligaen. Så jeg håper komiteen som vurderer dette tar til fornuft. Det ville ha vært utrolig skuffende om han ble dømt for det der, sa Per Joar Hansen til TV 2 Sporten torsdag formiddag.

- Det var med vilje

Etter kampen var Aaron Samuel av den klare oppfatning at det hele skjedde med vilje.

- Jeg tror det var med vilje. Det er ikke bra. Det er ikke slik fotballen skal være. Det skal være morsomt der ute. Når vi spiller mot hverandre så ønsker vi ikke å skade hverandre, sier han til TV 2.

For Stefan Strandberg er det ekstra kjedelig at det hele skjer i en periode der Rosenborg sliter med å prestere sportslig. Lørdag venter fjorårets gullvinner Strømsgodset i Drammen.,

- Det er selvfølgelig ikke noe gøy å bli utestengt. Jeg er endelig skadefri og har lyst å bidra, men jeg må vel bare bøye meg etter de  høye herrer, sier han.