Her tar Kristoff en overlegen seier

Hadde full kontroll på den 1. etappen av Tour of Norway.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik/Bergen (TV 2): Alexander Kristoff hadde full kontroll og vant onsdagens åpningsetappe i Tour of Norway. Rogalendingen kopierte dermed triumfen fra 1. etappen i rittet i fjor.

Se vinnerspurten og intervju i videovinduet øverst!

Katjusja-rytteren fikk god hjelp av lagkameratene i avslutningen og lå i front hele veien opp bakkeavslutningen i Larvik. Til slutt vant Kristoff med nesten en sykkellengde på det norske stortalentet Sondre Holst Enger og Tom Van Aesbroeck.

– Skikkelig syrespurt

Men seieren kostet også for Kristoff.

– Den satt langt inne. Men laget gjorde en kjempejobb for meg på slutten og fikk meg i en perfekt posisjon. Det var en skikkelig syrespurt, og jeg har syre i kroppen ennå, sier han til TV 2. 

I den siste bakken mot mål forsøkte Lars Petter Nordhaug å rive seg løs fra feltet. Men Kristoff-hjelper Marco Haller gjorde en kjempejobb for nordmannen og hindret bruddforsøket å lykkes.

– Jeg hadde en lagkamerat med med i bakken, og han tettet luka opp til Lars Petter. I tillegg dro han opp spurten for meg. Det var perfekt, sier Kristoff.

26-åringen overtok naturlig nok også den gule ledertrøyen i rittet, samt den grønne poengtrøyen.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad lot seg imponere av Kristoffs prestasjon.

– Vi må stille høye forventninger til Kristoff. Selv om han var tung i dag, så viser han det han er god til: Å ta ut det aller siste av krefter mot slutten, selv om smerten er sterk, sier han.

– Toppspurt av Holst Enger

Kaggestad bet seg også merke i Holst Engers forsøk på oppløpet.

– Det var en toppspurt av Sondre Holst Enger. Han har virkelig det lille ekstra, sier Kaggestad senior.

Tour of Norway fortsetter med en 193,5 kilometer lang etappe fra Drøbak og til Sarpsborg torsdag. Rittet avsluttes på Hønefoss søndag.

Se Tour of Norway direkte på TV 2 og TV 2 Sumo!