Denne 28-åringen blir ny trener for skøytelandslaget

Etter maktkamp mellom Skøyteforbundet og Olympiatoppen falt valget på Jarle Pedersens assistent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Det har vært store uenigheter mellom styret i Norges skøyteforbund og Olympiatoppen i ansettelsesprosessen av ny landslagssjef.

Det førte til at sistnevnte truet med å trekke alt samarbeid, men nå er det klar at det i løpet av kort tid ansettes en norsk 28-åring i sjefsstillingen og får jobben med å løfte norsk skøytesport til gamle høyder.

ASSISTENTEN BLIR SJEF: Sondre Skarli med Jarle Pedersen under et pressetreff i Sotsji-OL. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
ASSISTENTEN BLIR SJEF: Sondre Skarli med Jarle Pedersen under et pressetreff i Sotsji-OL. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Pedersens assistent overtar

For TV 2 kan nå avsløre at Jarle Pedersens assistent fra i fjor, 28 år gamle Sondre Skarli fra Åmli ved Arendal, i løpet av kort tid blir presentert som ny norsk landslagstrener.

Nå bekrefter også Skarli dette til TV 2.

– Jeg har ikke signert noen kontrakt ennå, men det er en god sjanse for at det blir tilfelle, sier Skarli til TV 2.

– Hva tenker du om det?

– Jeg tenker det blir veldig spennende. Det er mange utfordringer å ta tak i, og veldig mange ting som blir spennende å jobbe med fremover, sier han.

–  Har noen klare ting jeg vil tilføre

Skarli har klare tanker om hva han vil tilføre som landslagstrener.

– Håvard Bøkko var 26 hundredeler fra medalje i OL. Hadde han tatt det ville vi vært i en helt annen situasjon, men jeg har noen klare ting jeg vil tilføre treningsmessig. Blant annet klar periodisering av trening, klart polarisering av trening, veldig tydelig skille mellom økter, konkurranselik trening og ting som det, som jeg tror kan gi det siste løftet vi trenger.

– Er det ting som skiller seg ut fra treningsregimet under Jarle Pedersen?

– Noen likheter vil det være, men også noen nye ting som forhåpentligvis kan være det som trengs for å ta steget opp.

– Hva er den største forskjellen på deg og Jarle Pedersen?

– Enda tidligere periodisering og mer polarisert trening, kan det være, sier han.

Ett år eldre enn Bøkko

Skarli er kun ett år eldre enn Håvard Bøkko og i utgangspunktet ikke den styret i Norges skøyteforbund så for seg å frelse norsk skøytesport.

– Jeg hadde aldri gått inn i denne rollen uten stor tillit fra løperne, det er noe av det viktigste. Og det vet jeg at jeg har. Det vil også være avgjørende å ha et støtteapparat rundt som har full tillit og autoritet, og jeg tror jeg i en eventuell rolle vil ha full tillit med et støtteapparat, sier Skarli, som svarer bekreftende på at han har snakket med løperne og at de har gitt ham sin velsignelse.

– Føler meg som en god løsning

Det uttalte målet var et stort trenernavn, men skøyteledelsen maktet ikke å komme til enighet med verken Gerhard Kemkers, eller den andre kandidaten, nederlandske Ingrid Paul.

Tar vi med at midt i det hele så sa sportssjef Øystein Haugen opp sin stilling – så stod skøyte-Norge en periode i et eneste stort vakum.

Skarli skjønner at enkelte kan se på ham som en nødløsning.

– Jo, det er klart det er naturlig å tenke. Det hadde vært veldig spennende å få til Kemkers i Norge, men det ble dessverre ikke tilfelle. Da må vi se fremover, sier han.

– Føler du deg selv som en reserveløsning?

– Jeg føler meg som en god løsning for å lede laget de neste periodene.

Olympiatoppen truet med å kutte samarbeidet

Det var da Olympiatoppen raslet med sablene. For TV 2 vet at Olympiatoppen har reagert veldig på prosessen.

En periode truet de med å kutte alt samarbeid med Håvard Bøkko og co som pressmiddel. Faktisk fikk noen utøvere beskjed om at de ikke fikk lov til å få hjelp fra Olympiatoppen mens maktkampen pågikk.

For Olympiatoppen har vært klar på at det kun er den norske landslagsmodellen som gjelder, og aller helst ville de ha en norsk landslagssjef.

Siden skøyteforbundet, som sliter med økonomien, er helt avhengig av støtte – får Olympiatoppen som de vil.

Verken skøytepresident Rune Gerhardsen eller Olympiatoppens skøyteansvarlig, Roger Gjelsvik, ønsker på nåværende tidspunkt å uttale seg om saken.