Zuccarello måtte takke «Kong Henrik»

New York Rangers tok sin andre seier i semifinalen mot Montreal Canadiens.

Det er ikke uten grunn at svenske Henrik Lundqvist bærer navnet «King Henrik» blant fansen til New York Rangers.

De sju siste sesongene har han vunnet den offisielle kåringen av årets spiller i Rangers, og i 2012 ble han også kåret til årets målvakt i NHL.

Price skadet
Fem ganger har han vært blant de tre nominerte til prisen som årets målvakt, så en kan trygt si at 32-åringen er blant verdens aller beste burvoktere.

Og det fikk han vist til gangs i den andre kampen mot Montreal Canadiens, hvor en for alvor fikk se hvor viktig det er å ha den beste målvakten.

For Canadiens måtte klare seg uten sin stjernemålvakt Carey Price. Price, som er kanskje den største favoritten til å bli årets målvakt denne sesongen, skadet kneet sitt i den første kampen mellom lagene, og er trolig ferdig for sesongen.

– Lundqvist stjal kampen
I hans sted fikk Dustin Tokarski sin sluttspilldebut.

Og unggutten gjorde det bra. Det var bare det at Lundqvist var så mye bedre.

Etter at Max Pacioretty hadde gitt Canadiens ledelsen 1-0 etter drøyt seks minutter, var det helt stengt. Mats Zuccarello Aasen var uheldig og rotet pucken til Pacioretty foran eget mål.

Canadiens skjøt og skjøt, men «King Henrik» tok seg av alt som kom mot ham. Da sluttsignalet lød, sto det 3-1 til Rangers, og Lundqvist hadde reddet formidable 40 skudd.

– Jeg synes vi spilte bra. Den eneste årsaken til at vi tapte var Lundqvist. Han stjal kampen for dem, sa Canadiens-trener Michel Therrien etter kampen.

Vunnet to i Montreal
Og Rangers-trener Alain Vigneault var ikke uenig.

– Han er den eneste årsaken til at vi holdt oss inne i kampen. De hadde full kontroll, sa han.

Ryan McDonagh utlignet bare sekunder etter Paciorettys scoring, og mot slutten av første periode ga Rick Nash Rangers ledelsen 2-1.

Søndag deltok alle Rangers-spillerne da moren til Martin St. Louis ble gravlagt. Åtte minutter ut i andre periode var det nettopp St. Louis som scoret Rangers' tredje og siste mål.

– Det har vært mye følelser denne helgen. Det er mange ting som gjør at jeg aldri vil glemme denne helgen, men jeg tror sorgprosessen vil ta litt tid, sa veteranen.

Mats Zuccarello Aasen fikk totalt 17 minutter på isen, men var ikke involvert i noen av scoringene til Rangers. Han kom heller ikke til noen skudd på mål.

Rangers leder nå 2-0 etter to kamper i Montreal, og vender nå hjem til to kamper hjemme i Madison Square Garden. De har lagt et solid grunnlag for å ta seg til finale i NHL for første gang siden Mark Messier ledet klubben til Stanley Cup i 1994.