TØFT PRESS: Tommelen opp for Per Joar Hansen i går, men hjemme i Trondheim er det ikke mange Rosenborg-supportere som jubler over klubbens prestasjoner om dagen. Flere krever Perrys hode på et fat. Foto: SCANPIX
TØFT PRESS: Tommelen opp for Per Joar Hansen i går, men hjemme i Trondheim er det ikke mange Rosenborg-supportere som jubler over klubbens prestasjoner om dagen. Flere krever Perrys hode på et fat. Foto: SCANPIX

Har startet kronerulling for å bli kvitt Perry

- Per Joar Hansen er ikke rett mann for Rosenborg, fastslår supporterleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-supporterne er i harnisk etter årets svake sesongstart. Nå har misnøyen gått så langt at enkelte har startet kronerulling og underskriftskampanjer for å bli kvitt hovedtrener Per Joar Hansen og sportslig leder Erik Hoftun.

- Det er ikke Kjernen offisielt som står bak dette, men det jeg kan si er at jeg er glad for at flere viser engasjement rundt klubben. Jeg er selv glad i klubben og liker at folk tør å si fra, sier Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes til TV 2 Sporten.

I den anonyme kronerullingen er målet å skaffe 100.000 dollar slik at Rosenborg «kan anskaffe nødvendig kompetanse og ruste opp til en ny gullalder på Lerkendal». Hittil har riktig nok bare 1580 dollar kommet inn.

Også da Perry ble ansatt i 2005 startet RBK-supporterne en kronerulling mot treneren. Årets kronerulling blusset opp etter kampen mot Sarpsborg i går, og varer fram til 18. juni.

Vil ha Perrys avgang
Uavhengig av det - signalementet det hele gir er ikke bra for Rosenborg og Per Joar Hansen. Og ifølge Kenneth Kjelsnes, er det hele heller ikke ubegrunnet.

- Jeg mener at Per Joar Hansen ikke er riktig mann for Rosenborg. Det har jeg ment helt siden han ble ansatt, og den utviklingen klubben har hatt gir meg ikke akkurat større tro på prosjektet hans, sier Kjernen-lederen.

- Hvordan opplever du at resten av Kjernen stiller seg i dette spørsmålet?

- Alle som snakker til meg, sier at jeg er for mild i mine uttalelser. Så jeg føler ikke akkurat at jeg tar i når jeg sier at han er feil mann for Rosenborg, sier Kjelsnes.

Reaksjonene fra RBK-supporterne Kjernen etter 16. mai-tapet mot Stabæk viser at Kjelsnes langt på vei har rett. Etter kampen ventet pipekonsert og «Perry må gå»-banner fra supporterne. I lokalavisa Adresseavisen fastslo kommentator Kjetil Krogsæter at «Dette prosjektet får du ikke til, Perry».

Misnøye over lang tid
Kritikken ble ikke akkurat mindre etter Sarpsborg 08-kampen mandag. Etter kampen tok Perry selvkritikk, men uttalte samtidig at supporterkritikken - mot spillerne - gjorde han forbannet. For det møter Perry null forståelse.

- Når jeg så den uttalelsen, så visste jeg ikke helt hvordan jeg skulle reagere. Det var utrolig rart! Han må ha misforstått hele kritikken. Det er ikke spillerne vi er misfornøyd med, sier Kjelsnes som understreker at misnøyen ikke bare kommer grunnet et par dårlige resultat.

- Jeg ser at enkelte stusser på at kritikken kom etter et Stabæk-kampen, der vi egentlig var best og burde ha vunnet. Men det er ikke det dette handler om. Det handler om at vi ikke ser utvikling i prestasjonene. Vi har overhodet ikke utviklet oss, sier Kjelsnes.

- Men Per Joar Hansen kan vel ikke lastes for all skyld? Det er vel noen spillere som ikke har prestert godt nok også?

- Selvfølgelig bor det mer i laget. Samtidig har ikke Perry klart å få det beste ut av spillerne. Blant annet virker det som om han fortsatt leter veldig etter å finne suksessformelen, både når det kommer system og posisjoner. Et eksempel er Gamst som først var midtbanespiller, men så plutselig ble flyttet ut på kanten. Under Perry blir det verken fugl eller fisk, sier Kjelsnes.

- Må gå i tenkeboksen
Mandag kveld ble det verken fugl eller fisk for Rosenborg i Sarpsborg. Rosenborg ledet til pause, men falt sammen etter hvilen - og fikk kjeft av tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen.

- Rosenborg har levert en så ynkelig 2. omgang at de bør gå i tenkeboksen for å finne ut hva som er galt, uttalte TV 2s fotballekspert.

I Trondheim krever Rosenborg-supporterne handling. Kjernen-leder Kjelsnes mener Rosenborg selv har satt så høye krav at det snart bare finnes et alternativ.

- Rosenborg har lagt listen selv siden de har satt seg mål om gull i serien og å være med i Europa hvert år. For øyeblikket har jeg vanskelig å se Rosenborg ta gull, og Europa er jeg heller ikke veldig positiv til for øyeblikket, sier Kjelsnes.

Han frykter for konsekvensene dersom Rosenborg fortsetter i samme stilen framover.

- Den misnøyen som jeg opplever rundt Rosenborg om dagen er ikke bra for noen. Det kan være alvorlig for Rosenborg på sikt. Per i dag føler jeg ikke at supporterne har forventninger og gleder seg til kamp. Jeg føler i stedet at folk forventer å bli skuffet igjen, sier Kjelsnes.

TV 2 Sporten har ikke lykkes i å komme i kontakt med Rosenborg-leder Ivar Koteng eller Per Joar Hansen tirsdag formiddag. Overfor Adresseavisen den siste uken har imidlertid Koteng vært klar på at Perry sitter trygt som Rosenborg-trener.